Monday, 15 December 2008

picture time!

Since masa kekla nikah haritu adik adik Kekla x leh mai, i've decided to put up some pictures. Gambaq yang dug ambik x siap2 lagi so terpaksa la letak gambaq Kekwa ambik, hence the less artistic pictures --- no offence but calling Kekwa not-artistic is an understatement! hehe joking, sister (not that she reads this blog so we are free to kutuk her muahahaha)

Semua gaya kontrol padahal baru baik cirit birit sebab makan bihun sup beli tepi jalan

Ni gambaq malam khatam Al-Quran. Mula mula ingatkan kena duduk ataih bantai besaq pastu pakai mike macam Siti Nurhaliza dulu..memang Kekla ketaq gila la...prektis almost every night tau. Fortunately everything went well (unfortunately though, part preaktis baca Al-Quran tiap tiap malam stopped lepas malam tu hehe)

Gambaq ngan family minus Abudi and Abg Zahrul before nikah starts.

Janji ngan Bude suruh mai pukui 11am. Bajet2 dia mai lambat la sikit (timing Melayu) sekali pukui 11am tepat dok depan gate rumah dah! Gatai tak sabaq nak kawin sangat dah kot...


Renungan tajam Bude bagi kat Abah.

Abah pulak yang tersilap cakap masa lafaz nikah tu.Pastu Bude pi teguq Abah memang kena gelak la (Bude kata dia takut nanti tak sah pulak nikah kalau silap). Sekali lafaz ja dah sah (See told u Bude gatai x sabaq nak kawin) Cepat gila..Kekla xdan nak sedih sedih nak posing keluaq ayaq mata ka apa kan. ceh. pastu Bude pi semayang sunat..lama pulak tu. Kekla terpikiaq, semayang seribu rakaat ka apa laki aku ni.


Haa ciuman pertama di atas dahi. Anak tudung keras tidak menjadi halangan.

Best woo kena cium kat dahi. Rasa terharu dalam hati cewah. Tak pecaya tengok muka Suzie..macam jeles and teringin kan? Takpa Suzie..anak Ansar single lagi. boleh dapat cameraman and videoman free kan?

Finally, Gambaq ngan family Bude


Ramai gila side Perak mai, 8 kereta. Terharu sungguh. Skarang Kekla dah hapai semua nama nama, all i need to do is match the faces to the names! Selalu gila kena quiz ngan Bude. The trick is kalau dia tanya nama Uncle/Auntie/first cousin/ 2nd cousin/3rd cousin yang kita x tau, kita tukaq kepada topik yang dia suka.

contoh

Suami: Ape nama anak kepada adik kepada sepupu kedua kepada nenek kepada anak sedara kepada makcik kepada sepupu Mak?
Isteri: Errr.. eh sayang tengok tu ada bola la Man U main waaa hensemnya macam u la waaa body pun mantap macam u
Suami: Mana mana? haa betul la betul hensem kan i ni (kembang kempis hidung)
Isteri: nyiehehehehe

ok next entry, i'll put pictures kat hotel and kat teluk intan ok?

Take care people

Love,
Kekla

Ps: Bude kena keja lama kat ofis arini. Sob sob sedey


6 comments:

~nasrah~ said...

soalan quiz: aku degree course apa?

aween lia-na said...

hahaha prasan gila abang faiz! btw, suzi dgn anak ansar???niceeeeee! anak mesti hindustan abes!

syigha said...

nasrah
i think biologi...betui x????

na
besa la suzie ni kan taste dia ke arah tanah besar india sikit..

wan syamir said...

kalau kena tanya nama, kekla tanya ja nama family belah kita plak... buat quiz... mana nak p tau, bila dia x leh jawab dia cuba tukaq topik p puji kekla plakk....acecece... contoh ayat yg mungkin dia cakap :'' cantik la u ni, lagi cantik dari aswarya rai dalam cerita hindustan ni''... heheheh

aween lia-na said...

kekla kan kajol! muahahaha..ckp india dah lepas (recall balik kekla mentrick na untuk kacau makcik jual susu) -geleng geleng pala-

syigha said...

hahaha
only 1 problem
dia hapai setiap nama kazen kita! serioussss!!!!! kekla pun giveup!!