Thursday, 19 November 2009

shapes and sizes

Harini kekla tak pi keja. And now im feeling so guilty. Bukan guilty sebab takut keja tak jalan (ortho bukan banyak keja pun) tapi guilty sebab sayang cuti..tak pasai2 dah kena tolak 1 hari punya cuti…

Bukan kekla malas ok..orang sakit perut laa…stupid tummy! Anyway it’s already 2pm now…sigh…ruginya rasa…I wish I’m back in medical school…bila2 nak ponteng pun boleh without rasa guilty!
**************************************************************************************


Anyway baru teringat this personality test yang kekla buat time kat BTN dulu. (Finally something useful to remember besides dirty jokes!)

Among all these shapes below, which one represents you the most?


SQUARE, TRIANGLE, CIRCLE and WAVE

cup, gambar love, butterfly and taik tu only gambar hiasan ok? dont get distracted! (you wouldn't be if you chose triangle!)

Dah pilih shape? kena pilih dulu baru boleh scroll down ok??

Jangan tipuuuu pilih dulu! sapa tipu dosa!

OK? Dah pilih?

Here's the interpretation (or what i remembered from the real interpretation)


The square
Orang ni suka rules and regulation. Rasa safe dalam tempat sendiri, not too keen on changes sebab akan rasa insecure kalau bukan in control. Teratur, kemas buat keja apa pun semua jalan. (pendek kata :SUPER SKEMA! Hahaha) Rasa nya berdasarkan tahap kekemasan bilik kita semua, takdak kot anak abah masuk geng ni hehehee

The triangle
They are the planners and the achievers. Highly ambitious and motivated. Very opportunistic in whatever condition they are in. Tak cepat terpengaruh dengan distractions.They can also be quite BOSSY!! Tengok tu every corner pun tajam, so kalau kita tak bagi apa depa nak…ish..it can be very painful to us! KIASU jugak kot depa ni. (Kekla ras Abah masuk geng ni kikikiki kutuk bapak sendiri :P ehh some people are proud to be kiasu ok?!)

The circle
Jenis lepak lepak. Bulat macam bola so senang nak blend in dalam semua situation. Bulat tak semestinya physically bulat ok? Orang bulat ni banyak member sebab baik and senang terima perangai orang lain, tapi kadang kadang senang nak kena pushed around. More of a follower than a leader. Low profile plak tu.

The wave
Ok, this is OBVIOUSLY the BEST sebab this is the one I CHOSE! Hehehe

Orang ni pun jenis lepak jugak (cewah puji diri sendiri) , hates rules and regulation. Nanti rasa terkongkong ok! Thinks there are much more in life than money (or whatever the triangle people are so kiasu about). Creative and thinks outside the box (cewah angkat angkat!). Ada ka member kekla kata orang jenis ni indecisive and emotionally labile. Mana ada kekla emo dang you mc%&*njcejw**^weudchri!!!!! hehehe

So which shape respresents you?

Kekla tau :

Jek :bentuk love sebab suka usya pompuan hehe
Na: T**i sebab suka cuci toilet heheheheh


Love,
Kekla

Saturday, 14 November 2009

mangkuk mangkuk

Skarang Kekla kat orthopaedics..okla..rilek betui so far, bila keja xdak..rasa sangap sampai tersentuk2 kepala and asyik menguap every 5 seconds

Tiap2 hari pukui 5 dah punch out, and dapat masak dinner untuk Bude almost every night! Rasa macam isteri mithali siuts!!

Ortho best sebab majority of MO and specialist BAIK GILA!!! Memang cool habis, tak takut nak tanya soalan ka apa.

Except this one specialist. Spoiler la jugak. Orang panggil dia malignant. Bude panggil dia Miss Mangkuk. Reason? She likes to call people mangkuk!

So whenever anyone enters Ortho, we each have a Mangkuk Count. Meaning, brapa kali in total kena panggil mangkuk.

So far mangkuk count Kekla zero lagi sebab tak penah jaga Miss Mangkuk ni punya patient.

Aparently boleh naik pangkat dari mangkuk biasa to mangkuk hayun, mangkuk tandas, magkuk jamban and when she’s trying (her best) to be funny, jadi mangkuk Astro ngan
mangkuk meggi(oh god, what bad sense of humour this lady has)

This Miss Mangkuk buat ward round every Wednesday. SO hari rabu last week kekla memang bangun awai gilaaa aa kan. Tak leh tidoq semalaman bebbb, Gelabah weihssssss takut tak sempat buat round tak pasai pasai kena mangkuk sebijik. Dupdapdubdap jantung.

Pastu turun laaa ngan lift 12 tingkat tu. Bajet cun boleh sampai awai dari besa.

So pakai helmet, bersedia nak naik moto

Tiba tiba, heroku kata

Sayang, I tertinggal stoken

Kekla macam….huh? am I hearing this right? “tinggal ape?"

Stoken. You tolong naik ambik boleh?

Oh god, this is not happening.

Eh mana boleh harini Miss Mangkuk buat round!!!

Habestu I nak pakai stoken ape?

You pinjam la stoken officemate you!

Mane ade orang bawak stoken extra pegi keje?!” Ha’ah ek. logik gak.Takkan nak share, sorang nak pakai sebelah kot.

You tak payah pak…” hmm tak pakai stokeng buruk pulak, macam pak aji kat kampung main dam kat kedai kopi. Nanti orang kata Kekla x pandai jaga suami pulak. Baru nak claim isteri mithali..

Pffttffffff..!Haii laki aku ni time ni pulak dia nak buat tetinggal stokinggg!! So berlari larilah kekla naik tingkat 12 sambil baca doa dalam hati.Skali bila dah sampai bawah, terambik stoking koyak kat tumit hahahaha buat buat x nampak lantak la asalkan ada stoking hehehe~~!


Luckily Miss Mangkuk good mood so tak kena mangkuk. Mungkinkah ini ganjaran buat isteri mithali...kekla redha..ceeeeeeewaaaaaaaaaah!

hehe

Kekla dapat cuti raya haji so boleh balik kampung yeay!!!

Ps: Jek, Kekla jumpa Mr Fazir..fuh penuh charisma! Tapi Specialist jek yang hensem tapi nama pelik tu takdak pun!!!! frust kekla!!

love,
Kekla

Monday, 2 November 2009

Dates dates dates

Lupa pulak nak cakap, 2 days ago Bude and I turned 1 year! time flies eh? hehehehe