Thursday, 4 December 2008

Bizzare Consultation #1

One sunny Afternoon...diceritakan oleh a friend of a friend of a friend of a friend

Patient: Dokter, tolong sain borang ni boleh. Saya nak sambung lesen dreber bas. Banyak taun dah bawak

Dokter: Bleh bleh takdak masalah. Slalu pakcik sain kat mana sebelum ni?

Patient: Slalu kat dokter *toot*. Slalu dia tak cek apa apa pun dia sembang sembang lagu ni la...

Dokter: Oooo.. dia kenai pakcik xpa la. Saya baru petama kali jumpa..jadi saya cek sikit sikit la noh pakcik noh

Patient: haa sila sila tapi takdak papa aihh sehat jaaaa

Dokter pun cek n cek n cek, Cek jantung cek darah cek paghu paghu

Dokter pun cek mata

Dokter : Eh pakcik...rabun ni..pakcik x pakai spek ka (dalam hati : oih gila rabun pakcik ni tulisan dalam bilik pun x nampak.thats baaaaaaaaaadddddd)

Patient: Cek dah haritu tapi nak buat spek mahai sgt

Dokter: Habis tu pakcik dok bawak bas pakai apa?

Pakcik: Kalau tengah hari x pakai apa

Dokter: Kalau malam?

Pakcik: Saya pinjam spek bini

Dokter: wth??!!

Pakcik....lain orang lain spek punya power..mana boleh main pinjam pinjam . Ingat ni raber pensel ka nak share2.

Kekla cerita kat Mama Abah...Mama Abah gelak ja...depa kata what do u expect in this country.

Seriously?

I am soooooo not getting on public buses ever again!

love
kekla

5 comments:

aween lia-na said...

hahaaha jahat gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

psepa blog na tak termasok dlm blog list????cis

~nasrah~ said...

hahahaha..
na..jgn jeles!

syigha said...

sebab na buat blog na tu xleh google kot. kekla try dah

Qis said...

hahahha... hg mengingatkan aku dgn ceta hang pasal dokter kadiaq(kadir dlm bahsa kedah) vs. cardiac(perkataan yg betul sbnrnya...)...

that joke never fail to show how cool bahasa kedah is...

wan syamir said...

doktor kadiaq!!??? hahahaha