Tuesday, 16 December 2008

Marriage changes me...to the better?

1. I wake up at 11 on weekdays, and at 8 on weekends.
terbalik dari zaman belajaq belajaq dulu.Tapilepas keja nanti either bangun koi 6 tiap tiap hari...or tak bangun langsung sebab x tidoq sebab oncall!

2. Dalam masa sebulan setengah kawin, baru SEKALI makan AYAM MASAK KICAP!!!
Aaaaa stressssssssss .That food is like, the best food like, everrrrrrrrrr! Bude ni makan asyik kena pedaih2 so aritu dia kenyang xmau dinner so Kekla buat ayam masak kicap dengan penuh passion dan kasih sayang. Meleleh leleh ayaq liuq time tengah masak.Bila siap dia teliuq so curi ayam and nasik Kekla..sebukkkkkkkkkk!! menyesai pi offer.

3.Start tengok bola tengah tengah malam and actually understands it.
Tapi Bude selalu tetidoq depan tv so slow slow kekla turn down volume and tengok The Nanny/Powerpuff girls/Malam Sehati Berdansa. Khai and Rosmah are so cool...tapi Kekla rasa depa kalah aa..sebab Lisdawati lagi terrer aa. ish Kekla nak vote Bude dah veto x bagi.Sob sob sedey..

4. Start makan breakfast.
Pukui 6.30 pg ok, then teruih tidoq sampai 11.Hence mengapa bontot ku semakin membesar, NA JEK NASRAH KID tolong jangan jeles ok nyiahahaha

5. Kekla pandai gosok baju and seluaq laki.
Woooo laju wooooo macam salesgirl Hankyou Jaya camtu woooooo. Tapi ada sekali tu Kekla lupa langsung nak gosok baju..dah koi 7am baru sedaq seb bek ada baju backup.Kurang la point nak jadi isteri mithali.Anyway gaya Kekla gosok camni. Pasang iron, letak baju.Ciung ciang ciung (gosok) Sprettt spreeet (sembur ayaq sikit) ciungg ciungggg (gosok lagi)...siap. nexttttt!!!!

*************************************************************************************

Semalam Kekla pi umah Achik, adik kepada Mak Bude. Opah pun ada situ...Opah Bude ni cool gila!!! Tiap tiap hari Ahad tengok Melodi! Siap bukak cerita pasal Lina Hangat wooo haha Pastu Opah masak perghhh sedap gilaaaaaa stress aa kena kontrol2 makan ni...ikutkan hati nak tambah 3 - 4 kali lagi tapi sebab nak kontrol ayu terpaksa telan ayaq liuq saja huhuhu

*************************************************************************************

Ok nak keluaq beli barang masak. Malam ni Bude mintak buat nasik tomato so itulah menu malam ni. Sedap ka tak lain cerita janji habih.

Bye people

Love,
Kekla

11 comments:

~nasrah~ said...

nasi tomato??? sslluupppp...
hg tamau ajak aku ka wei...

Qis said...

aku remember hg penah ckp kat aku cmni... "aku x tau la pseipa kalo aku msk utk dia (chot), tetiba mknan tu jd sedap... padahai kalo aku msk utk dr sendiri atau org lain, xkan jd sedap cmtu... adakah ini sign he's my soulmate...?" kata hg smasa di london dulu...(ayat itu telah ditambah perisa utk menyedapkan crita)

dan mengapa aku perlu jelles dgn kebesaran bontot hg? anyway, aku tgh vigorously working out plumping the small ones and reducing the enormous ones... before the event. bcoz my mom have decided to meddle in the issue to fix it to middle of march! oh my!

syigha said...

nasrah
chot baru msg aku habaq kata sepupu n tunang sepupu dia nak mai dinner umah aku mlm ni. tgh dok kalut gelabah niiiiiii..!!

kid
1. march?!!! wahh bestnyaaaa...i'll try my best to be there ok?

2.tu dulu zaman berchenta. la ni asyik x jadi ja aku masak...stress betui

3. my butt has a life of it's own. aku pun dok pikiaq cemana nak kecikkan yang tu and besarkan yang lain. sounds as if we r going thru the same issues (except that they are literally the opposite!!)

aween lia-na said...

percakapan orang2 tua yang gersang (=__=) LOL

Kekla, comel la kekla ngan abang faiz! kena curi ayam masak kicap? that's like the worst crime everrrrr dlm family kita!

kalao dia nak curi spegeti johor ka takpa la jugak ..huhu

wan syamir said...

kalau pasal melodi...ada gosip best!! rita rudaini kawin ngan sorang tu umuq 10 taun camtu lagi muda. muda lg dari jek ah, 21 taun kot... gilaa ah...

sapa lagi terer ngorat org muda? datuk K ngorat siti atau rita rudaini ngorat mamat yg muda dari jek ni?

kalau beza umuq sepuluh taun, maknanya untuk jek, awek tu mesti tingkatan 1 sekarang... mintak suzie rekomen ah budak skolah dia... ehem ehem

syigha said...
This comment has been removed by the author.
syigha said...

jek
linda jasmin kawin ngan que haidar power gak kan? tapi kekla rasa que haidar yang power sebab linda jasmin hot gilaaaaaaaaaaa

kalau jek ngorat rosmah mat aris..fuh tu jauh lagi terrerrrrr

na
do u actually know what gersang means?

Qis said...
This comment has been removed by the author.
Qis said...

yes na, gersang dlm kamus vs gersang di padang pasir vs gersang org tua adalah totally different things.

series linda jasmin kawin que haidar? i thot he's going out with sh. amani... (sorry rumah aku xdak tv - so xleh tgk melodi)

but anyway, jek dah terlepas utk menjadi headline coz rosNah mat aris dah kawin dgn mamat 27 years old... (wud u say that terrerrrr shera? if terror, then yes. yg ni aku tau plak coz aku terbaca headline paper Metro kat kaunter Esso.)

syigha said...

kid
wahhh..betulkan spelling aku. peminat setia rosNah nampaknya

by the way apparently the QUE stands for Tengku. and he's from Felda. see, that's 2 amazing facts u'll never know unless u read bahagian hiburan berita harian. (i need a life)

by the way dulu aku ingat (n i suspect Na too) gersang tu maksudnye sunyi / bored. I only found out after 4 years of using that word...

aween lia-na said...

gersang mmg maksud sunyi ah! sapa suruh cepat sgt pikiq benda lain nih???? isk isk