Saturday, 21 March 2009

Female doctors and teka teki

People say it’s hard for female doctors to find husbands…I used to wonder why. Maybe they are too busy such that they have no time to socialise? Or maybe they only hang around male doctors, who, on the other hand, are more interested in nurses?

Now I have the answer

(Some) Of the female doctors are so bitchy…how could men be attracted to them??

Kekla bagi contoh ok (kisah benar)


This one female m.o, when she’s angry..semua perkataan mencarut keluar. I got an F word last night! First time ever in my life..!!and I didn’t even make a mistake!! Kalau Kekla almost bunuh patient..lain la cerita.

I was taken aback, but not totally surprised…let’s just say that I’ve been warned. And this M.O…she talks rudely at nurses (some who are older than her)..made jokes about how lembab and stupid people are..I got the impression that she thinks she is smarter than everyone else


And she’s not the only female doctor like that.

So what kind of men would be attracted to a woman who is rude, swears all the time, and thinks the whole world is stupid? Dah la tak penah senyum..sampai bekedut kedut dah muka. Kalau cun macam Kekla logic la jugak ni muka macam bontot kuali kena simbah acid ja. (hehehehehehe)

Anyway my point is, if you are always angry, rude, and moody…you feel miserable, you look miserable and you exert a miserable aura to everyone around you.

And just because you are a doctor, it doesn’t mean that everyone else is stupid. Cepat betul menyombong diri.

So everytime kena marah..dalam otak Kekla Cuma ‘Lantak hang la makcik oi. In 2 hours im going home to my husband..while u’ll be alone peluk bantal tengok tv sambil makan megi’ nyiahahahhaa padan muka


***************************************************************************************

On a brighter note,

There is this one female doctor. Garang gila ok. Dia (obviously) tak kawin lagi la kan. Muka memang masaaaaaaaaaaam sangat. Kawan kekla haritu siap kena halau dari wad...sampai nangis nangis.

Haritu dia ada bagi talk sikit. Sepanjang tu, Kekla terwonder wonder macam mana laaa muka dia ni kalau dia senyum.

Tiba tiba dia senyum

And dia panggil nama seorang houseman

Dengan lemah lembut

And muka yang ceria

Teka sapa houseman tu

Sapa lagi kalau bukan....



AZLAN HELMY! hahahahahahaha

Memang kena bantai gelak la ngan kawan kawan houseman Kekla yang lain

Shu sila berhati hati nanti nanti dapat madu sepcialist garang oiiiii pening kepala hehehehehehe

***************************************************************************************

Jek, it’s been 2 weeks, Kekla tak nangis lagi. Kalau Kekla menang bet, dapat adiah apa?

Weekend ni Kekla off. Sapa nak gayut sila telefon cepat. Nak keluaq pi OU ngan Bude romantic romantic sikit

Bye everyone!

Saturday, 14 March 2009

The Whys and Hows

A a person should become a doctor IN MALAYSIA if he/she wants to achieve these things

1.LOSE WEIGHT

Haritu for the whole day Kekla cuma minum segelas susu dari pukui 6 am sampai 10pm. Busy sangat sampai terlupa nak makan or minum…horror tak!!!

Kawan kekla jatuh berat badan from 45 kg to 38.kg..tak payah susah susah nak melompat atas dance mat…ye tak Kid? hehe

2 FORCE YOUR HUSBAND TO DO HOUSEHOLD CHORES

Kesian Bude dia pulak jadi surirumah separuh masa…siap tolong basuh baju, kemas rumah, cuci toilet…and he actually knows how to use the washing machine! (Desperate times call for desperate measures hehe) AND he offered to fry pisang goreng for me (offer saja la.. tak buat pun..)

3. LEARN SWEAR WORDS

If an M.O makes a mistake, they laugh it off. If a houseman makes the same mistake, he is B****H, B******G, B**I, B****P and semua yang berkaitan (Thank God Kekla belum kena lagi)

Basically, keja ni sesuai untuk orang yang suka merendah diri sebab HOUSEMAN = KULI.

Nyiahahahaa

It’s not that bad la actually. Most of the m.os and nurses are nice. Tapi ada satu dua yang rasa nak pelempang muka. Kekla juga belajar teknik teknik bodek nurse, contohnya

(i)Puji depa terror

‘ooooooooooooooooo macam tu ye kak. Lepas kanan letak kat kiri ye. Ish saye tak tahu pun..bende2 camni derang x ajar kat medical school..Cuma pengalaman yang besar ja baru boleh pandai macam kakak ni potpetpotpet (padahal semalam and semalam semalam dah ada nurse lain ajaq)

(ii)connect yourself to them

Kak..mak saya pun staff nurse midwife dulu… dia cakap best keja ni tapi susah..dia pi training lama gila dulu….keja ni kan susah, kena banyak experience and kena cekap . orang passionate je boleh potpetpotpet*selitkan teknik pujian (i)*

(iii) use your family

Kakak orang kelantan…ehhh mak saya orang kelantan gak… eh,bukan ek, kakak orang perak ek..ehhhh suami saya ni haa orang perak. Eh..kakak asal kedah rupenye? Sekapal la kite. La akak…adik sepupu mak sedare tiri belah ayah saya pun duduk kat Pahang tu ha…same rupenye kite ni ek? potpetpotpet

Baru seminggu berjalan. Setakat ni ada masa yang down macam nak nangis (belum nangis lagi), but at most times i enjoy myself and the staff are great.

Sabarudin sabarudin sabarudin tukang kasutttt…

Semoga kekla takkan terbang ditiup angin

Love,

Kekla