Monday, 28 June 2010

Nasik campur

Jek and Na,

OK, I know my last update was 1000 years ago..tp medical posting bz ok! I’d rather use any extra time to sleep…my baby needs enough rest, enough sleep and enough food (alasan utk bermalasan) :D

Anyway, something happened 2 days ago that I just HAD to share.



It was lunch time, So Bude and I went out to this gerai for lunch.

Bude picked his nasik campur first, put it on a table and walked to the sink.

Bila Kekla siap pilih food, Kekla pun pusing la…I saw Bude walking away from a table and ada nasik on that table. Hmph dia ni..pilih meja yang takdak kipas pulak…

So naturally I put my rice opposite Bude’s, and walked to the sink too.

Pastu lepas basuh tangan (Bude was in front of me, and he left the sink when I got there) Kekla pun patah balik kat nasik Kekla

Ya la nak pi mana lagi kan?

Tiba tiba ada sorang laki ni mai kat meja kekla..Baju dia tshirt buruk kaler merah…badan gempal gempal..rambut messy.

Tiba tiba dia angkat nasik bude

Then he tried to walk away.

Kekla pun pegang pinggan dia… “Eh awak nak bawak mane nasik ni??”

He looked at me. sengih sengih

Gigi jongang sikit…crooked…mata macam juling juling…pastu sambil sengih kerang kerang busuk dia kata “ Ni nasik saya…”

Ish…laki terencat mana pulak ni….

“Tak boleh tak boleh ni nasik suami saya” Kekla tarik balik pinggan

“Bukann bukkannnn ni nasik sayaaaa” dia kata

Ishhhhhhhhhh laki mental mana pulak niiiiiiiii .

Kekla tarik pinggan.

Dia tarik.

Kekla tarik.

Dia tarik.

Kekla tarik kuat.

Dia tarik lagi kuat.

Ish!

Tiba tiba

“ Sayang! You buat ape???”

I turned around… Bude was sitting at the next table, with a plate full of rice in front of him…

siap dah makan

Alamak…Kekla yang salah meja rupanyaaaaa!!!!!!

Dengan tersengih kerang busuk Kekla mintak maap and left the table…..

Oh Malunya……………………………….