Wednesday, 3 December 2008

After 1 month

Menurut countdown anniversary kat ataih tu kekla baghu kawin sebulan lebih sikit.

Kadang kadang rasa macam dah lama kawin (especially time kena basuh baju. seriously. baju takkan habis dibasuh walaupun kita basuh tiap tiap hari. Mama pun kata macam tu).

Tapi kadang kadang rasa macam baruuuuu ja kawin (e.g. inai ada lagi. cincin kawin slalu lupa nak pakai. kat facebook orang dok wish lagi. Which reminds me Kekla lupa nak habaq kat kawan2 UK kekla kata Kekla kawin. ooppps)

My daily routine goes like this

6.30am : Jam Kekla bunyi. Snooze.

6.32 am : Jam Bude bunyi.

6.35 am : Jam Bude still berbunyi. Oh right, dia tidoq mati. So kekla yang kena snooze kan. Seriously, EVERYTIME!

6.40am : Try nak gerak Bude dengan gaya konon habis manja iaitu dengan mencium di pipi. Sekali tu dia mamai dia cebik muka pastu almost tolak muka kekla ngan tangan. cis! but then again the day before that kekla masak petai....

7.00 am: Prepare breakfast untuk suami tersayang dengan penuh tungkus lumus. Menu cereal ngan susu. hehe. susah wooo. but it takes twice longer time sebab dok mamai.

7.15am: Suami pi kerja. Kekla masuk bilik, tutup lampu, tarik selimut, and TIDOQ~!

11.30am: Alamak alamak dah pukui 11. malunya fooh mintak mintak satgi Bude tak tanya bangun pukui brapa. Ok kalau dia tanya habaq kata bangun koi 9 pastu tertidoq balik. Cek hp. Alamak ada msg from him pukui 9.30am. Kantoi. Everytime. Dang!

12.am : Mandi. Cuci toilet sekali. Basuh pinggan. Basuh baju. sidai baju. lipat baju. basuh baju lagi.

5.o0pm: Oh yeah my hubby is coming home. Rumah dah kemas. Baju dah basuh. Badan dah tak bau bawang. Oh shoot sampah tak buang lagi. Tadi dah ikat, siap balut 2 kali and spray perfume sikit.What't that white thing on the tip of the garbage bag? sekali pandang macam nasik, dua kali pandang..it moves. Ewwww cepat betui membiak semalam dah buang dah sampah. Belllardi maggots! Ew ew ew ew ew ew ew all the way to tempat pembuangan najis sampah.

5.40pm: Bude comes back to a perfect house and a perfect wife!

By the way gambar kawin dah siap. Kekla edit sendiri. Enjoy!

..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
Love,
Kekla

4 comments:

Anonymous said...

hahaha.. baca tu teringat masa baru2 sampai uk, duduk skali.. berangan lah nak masakkan brekpas lah, buat lunch box lah ngok ngekngok ngek.. berapa bulan aje buat pastu hampeh dah tak buat dah.. hahaha.. masing2 kaki tido.. lagi pun joned bukan makan brekpas nih, buat penat aje bangun pagi2 nak masak... hahaha..

btw, pasal baju tu mmg tak larat. dah basuh ade lagi baju kotor.. tapi sementara berdua nih basuh baju seminggu 2 kali. tapi pasni dah ada baby tak tau lah berapa kali sehari nak kena basuh baju dia..

gud luck jadik isteri solehah... hehehe

aween lia-na said...

sampai berulat sampah? isk isk (=___=)

syigha said...

shu,
hehe tu la kita semangat nak jadi isteri misali tapi depa cam dok kata takpayah la susah2...so kita malas depa xleh blame kita la kan

na,
orang buang sampah everyday laaaa
mai kot mana tatau ulat tu

wan syamir said...

kalau zaman dulu dulu...isteri isteri makcik makcik semua dok gosip, sembang sebelah pagar umah... pot pet pot pet...suami p keja...nampaknya zaman dah berubah..dah moden..skarang kira pakai blog la plak nampaknya...