Wednesday, 29 April 2009

good news at work

hello everyone!
just to let u know, i'm still alive :)

anyhoos
i have good news at work
there exist these consultant and specialist, notorious for being killer bosses, kaki berleter and perfectionist. masa awai2 dulu kekla penah la kena marah ngan depa ni, benci sungguh la kat depa. rasa amacam nak sepak

but little did i know things were about to change...

one beautiful sunday, when my husband encik bude seronok bertiduran kat rumah, i was on call.
i looked after this one makcik (she calls herself tok), very very complicated case..anytime boleh tip to emergency case

so i looked after her very well la, takut patient collapse ka apa time kekla oncall, mampus beb..

then next day i was in clinic and sanother HO looked after her...

and then suddenly i got a phone call...

guess what?! the consultant and specialist wanted me to look after the patient!! they said..ask somebody else to cover clinic, ur good, we personally request u to be here

banggggggggaaaaaaaaaaaa siuttttttttt

and then kan kan kan ada laggggggiiiiiiii

tak habeh lagiiiiiii

another consultant came..they wanted me to call a 3rd consultant, tapi selalunya houseman xleh call consultant directly sebab biasala...we are kuli kuli bawahan...tahap macam hamba abdi camtu mana boleh cakap ngan raja kan.

and then suddenly the specialist said

EH, this girl shahiraN can la...she's very very good

and the 1st consultant said yes la, she's good, better than an M.O

nyiahahahahahahahhahaahha

riak sungguh diriku
padan muka MO
nyiahahahahahhahaha
im better than you. take that!

anyway, the only bad point is, nobody knows my real name
i'm either syahiraN or syakiraN or syakira

hmm
what's so hard about syahira la weh???

Ps: for those non medics out there...i know the only medicine u understand is greys anatomy. so here is the equivalent

houseman = adik meredith, o malley dan junior2 lain = kuli bapuk
Medical officer/MO = meredith, christina sekarang (1 level up)
specialist = takdak dalam cerita tu, i level below consultant
consultant = mc dreamy, mc steamy except that none of them look 1 inch as dreamy/steamy like that

ok more updates next entry

love,
kekla

PS: teka teki tu mama kata xxxxx sangat hehehehe so jawapannya sapa nak tau sila tanya kot fon ok heheheheheh not my fault aa, bude has corrupted my mind

Saturday, 4 April 2009

teluk intan and teka teki

Im currently in Teluk Intan. Finally i have a weekend off, thanks to Lan Helmy (sanggup berkorban untuk Kekla walaupun kena gossip tak berasas hehe)

Nakisha just got married a couple of days ago and i missed it!!! damn on call rotations!! CONGRATULATIONS sweetheart!

Im currently in Labour Room (i.e bilik beranak, untuk orang2 buta medic) .

Semalam time oncall ada patient ni kan..kalau sakit adoiii dia jerit satu hospital bergegar. Pegang perut sikit dia tepih tangan pastu lompat lompat atas katil tekejut kekla. Pastu dia tendang tendang kaki, tangan libas habih jatuh orang tepi2. Siap terbalik scan machine.sebijik macam exorcist. seriously kekla ingat dia kena rasuk. Kekla siap baca ayat kursi dalam hati. Tapi dia ni bangsa india kot jin tu tak paham arab susah la kan hehe

Turns out normal delivery ja. Anak nombor 2 plak tu. Haih.. drama queen sungguh

Anywhoo
Next week ada Sushi date ngan Salini..and Mama ngan Abah ngan Suzie nak mai KL at the end of the month. Kekwa pun nak mai KL. Kekla nak lawat kekwa nak tengok perut mak boyong.

Kekla suggest nama Rianna kalau anak pompuan taktau la Kekwa nak ka dak. Kekla nak nama tu tapi Bude kata macam omputih sangat. Nak nama Jasmine pun macam omputih, Delilah pun macam omputih. Dia nak anak nama Ahmad Banoffee bin Ahmad Faiz. sigh

*************************************************************************************

Teka teki

Seorang suami pergi berkelah mandi pantai. Hadiah apa dia bawak balik untuk isteri dia kat rumah?

teka jangan tak teka
teka jangan tak teka

**************************************************************************************

I love u guys

Bye!
Kekla

Ps: Na kekla nak mintak tlg beli hanpon!