Tuesday, 30 December 2008

My house is wayyyyy cooler than yours

Rumah kekla skarang ni macam sanctuary untuk permainan permainan. Tapi untuk adults ok and games yang cool cool only ok. Games koman koman macam Jek punya Jutaria tu and anak patung monyet super buruk macam Na punya,bolayan aaa..

Nintendo Wii

Firstly, my current favourite the amayyzing Nintendo Wii. Baru beli 2 hari..tangan dah cramp dok main (Boleh ka pi spa suruh depa urut ketiak?). Kekla siap cipta world record dalam javelin throw ok??! Hebat gila okkkk!

Nintendo wii yang berkilat kilat selepas dipasang, memanggil manggil dengan suara kecilnya “sesungguhnya mainlah kamu sebelum kamu dimainkan (huh?)’’mendayu dayu bagai angin sepoi sepoi bahasa

Bude dengan excitednya mengoyakkan Wii contoller dari pack. Seyuman gembira mungkin bagaikan kerang masam di mata orang lain tapi tetap forever wangi di mata dan hidung Kekla hehe (bodek suami dengan harapan xyah masak dinner)

My feveret game, olimpik ping pong, walaupun sentiasa kalah. Harini kena rest la..tangan dah cramp nak goreng mi pun x larat.xleh la buat keja umah camni cewah (plis ignore the fact that there's a screw driver atas tv. bukan Kekla x simpan rumah ok, dia mysteriously menjelma dalam gambaq.Macam hantu lilin)

Selain Nintendo Wii , rumah ni jugak ada game game lain untuk mengeratkan sirraturrahim sesama ahli keluarga dan rakan taulan termasuklah

PS2

Dance mats.

Harini Kekla tak tidoq lepas subuh, menari dance Mat for 1 hour, which is equivalent to jogging for 1.7 miles! Fuh finally now Jessica Alba can look like me I can look like Jessica Alba.

Poker Set


Not that I encourage gambling…ish Na ni, dosa la bejudi. Baru dok UK 3 taun dah lupa daratan

Drinking shot snake and ladder

Ni hadiah kawin ni from kawan Bude. Kekla pun tatau nak main cemana, minum kopi itam pekat kot pastu tengok sapa kena lari pi toilet dulu? Any suggestions on how to play this game (without, of course, having to drink alcohol!)?

I feel like rumah ni bukan rumah orang kawin. Macam rumah remaja remaja. Maybe Kekla ni berjiwa muda kot ceeeewahh dah la muka awek muda

That's all people.
Nak pi kemas depan ruang tamu selerak macam sarang tikus sebab sepagian main games. Satgi suami balik tekejut sakit jantung kena confiscate game bahaya tu.

Bye!

Love,
Kekla

Monday, 29 December 2008

We got a Wii! Weeeeeee!!!!

Finally semalam Bude ngan Kekla beli Nintendo Wii. Dapat harga murah gak. Balik balik rumah (10pm) terus main Wii sampai tgh malam!!

Peluh gila basah ketiak ok!!!! Lama gila tak bersenam macam ni

Dapat game Mario Olimpics. Best!!!! Esok dia nak bagi game Wii Sports pulak.

Kekla dok lawan ngan Bude, main sampai cramp ketiak ok. Tau la Kekla ni kan kiasu bab lawan lawan ni, Bude tu pulak bukannya boleh bagi can. Bila Kekla kalah dia boleh gelak terkekeh kekeh x sweet punya suami.

Kekla pulak tengok aksi Bude main, semangat gila nampak macam nak tercabut pergelangan tangan tu. Kekla gelak sampai terguling guling nak pecah perut!!

Balik balik Bude dapat nombor second last, Kekla nombor last. Pastu bila Kekla power sikit, Kekla pulak second last, Bude turun jadi last. Dua2 boleh tahan hampeh!

Gambar takleh nak upload. Nanti kekla letak aksi aksi bersukan pasangan pengantin baru. Kekla rasa macam monyet dapat bunga katak dapa lalat budak budak dapat permainan.

Kesimpulannya this wedding present rocks!! Tenkiu Na and Jek!!!

Love, hugs n kisses.

Kekla

P.s: 1 Jan ni kawan kawan Kekla nak mai potluck kat umah. Plan Kekla is sumbat Bude bagi makan sampai kenyang., pastu suruh dia main game dalam bilik, pastu main Wii ngan dance mats ngan kawan kawan

P.s.s : Adik adik cepat la mai rumah Kekla. I challenge you to play ping pong kat Wii!!

Thursday, 25 December 2008

Bad dreams and bad girls

Maaf wahai adik adikku lama betui tak update. Internet ni macam saja nak caghi pasai ngan Kekla..bila Kekla guna dia buat perangai. Bila Bude guna dia ok pulak.

Serious macam pompuan tengah period!!

*************************************************************************************

Mimpi ngeri

Lately ni kan Kekla selalu betui mimpi ngeri. Ingatkan mimpi kalau Na ada dah cukup ngeri nyiahahaha rupanya boleh jadi lebih ngeri.

Once Kekla mimpi kawan skolah rendah Kekla kena rasuk hantu. Kepala dia siap pusing 360ยบ pastu dok jegey mata tengok Kekla. Dia mai ligan masuk surau woo wuiiiii takut gila..

Sekali tu mimpi dah masuk bulan April tapi Kekla tak stat study Add Maths lagi. SPM lagi 8 bulan ok!! Dekat dah mana dan nak study dahhh..nanti tak dapat stret A1.Tu lagi takut dari hantu ok! (Bude thinks i'm a nerd to consider this a nightmare. eleh sebok, dia tu computer geek )

Pastu finally a few days back, Kekla mimpi Bude nak KAWIN LAIN. wth?!!!Baru kawin x sampai 2 bulan dah nak kawin lain, ngan member skolah rendah Kekla plak tu (i need new friends, seriously!) What's worse, dia nak kawin lain bukan sebab dia suka budak tu tapi just because dia ada quota lagi 3 tak isi.

Dah la tak cun, Kekla lagi jauh lagi cun (well it was MY dream). iiiiiiiiiiii kecik ati gilaaaa. Rasa macam betui betui terasa hati sampai terjaga dari tidoq. Tapi bila cerita kat Bude, dia gelak ja. Cis.

************************************************************************************

Cemburu


This dream reminds me of a girl yang Kekla penah jeles. One day, tiba tiba Bude puji budak pompuan ni cute la comel la. Siap usya gambaq budak ni a few times la.

Dalam fon Kekla buat buat cool. Juai mahai la mana bleh tunjuk kita bengang.

Tapi betui betui OFKOS la kekla jeles kan!!! pompuan mana tak jeles, dah la time tu Kekla kat UK and budak tu lagi dekat ngan Bude. kalau kena ngorat ngan budak tu cemana Kekla nak lawan kan!!! ii geram geram.

Kekla pun cari la gambaq budak tu. And call Na and Suzie melepaskan perasaan. Depa pun kata budak tu comei.Siap kata lagi comei and femes and banyak peminat dari Kekla, pastu gelak kat Kekla. Tak supportive langsung!

Ni gambaq budak tu

Nama dia Horikita Maki, blakon dalam Hanazakari no Kimitachi e. Eleh dia ingat baru blakon drama tv sikit dah baguih sangat aa tu.Tengok tu tak aa comei sangat kan macam laki. Kekla lagi comel Kekla ada lesung pipit pastu bulu mata Kekla lagi tebai. Pastu Kekla baik pakai tudung tutup aurat dia ni mesti macam gadis gadis liar bohsia tu kan. Kekla manis dan ayu dan lemah lembut.

OK la i exagerrated a bit la... dia cute la jugak...boleyy laaaaaaaa. I mean, she deserves some credit untuk buat Kekla tercabar kan....

BUT I WON! Padan muka hang Horikita Maki (tengok nama pun macam patut kena maki) HA HA HA HA HA

To get even with Bude, Kekla pun nak minat co-stars dia. Semua cute, i dono how to chose, so i picked all three to be my crushes. so cuteeeeeeeee

(I personally designed this collage to prove how deep my love is)

It's all in the hair, innit? Kalau kekla potong rambut Bude style macam ni sure Bude jadi macam heart-throb Jepun gak kan. Tah tah lagi hensem. Takleh takleh nanti banyak pompuan minat.

MUST. KEEP. HIM. AWAY. FROM. MY. PRIMARY. SCHOOL. FRIENDS.

The main casts of Hanazakari no Kimitachi e. Very cute and very funny! Highly recommended, especially if you are a house-bound housewife like me.

*************************************************************************************

Kesimpulan

So the conclusions of this blog post are :

1. Don't trust your primary school friends. Either they are possessed, or worse, they want to steal your husband away.

2. Japan is closer to Malaysia than UK. Make sure your husband/boyfriend watches Mexican series instead. Or better still, British series. Then you can haunt the girl down.

3.If your sister is jelous of a famous japanese star, you should tell her (your sister) that she is prettier, cuter, cooler, funnier, smarter and more popular. seriously, adik adikku!!!!

Love,
Kekla

Wednesday, 17 December 2008

Topik rojak

Tips Pasangan Bahagia #1 - cokodok

If you make cokodoks that dont look or smell like one, your husband won't eat any of it. Therefore you can enjoy eat them all by yourself, tak payah share share nyiahahahha

(But if they dont look or smell like cokodok..chances are they don't taste like one either. So Projek Cokodok : FAIL! )

***************************************************************************************

Projek nasik tomato was a major success. It was so good it'd bring tears to Gordon Ramsay's eyes! I'm back baby!

***************************************************************************************

Haritu Kekla stat main solitaire kat PDA Bude, tapi selalu sangat kalah. Pastu dia tolong (which, annoyingly, buat Kekla menang). Pastu tiba tiba dia pulak dok hooked kat game tu...siap main kat ofis pastu msg Kekla kata markah dia power. Yang Kekla pulak dok kalah camtu aa...iiiii geram betui

So semalam masa Bude dah tidoq..Kekla senyap senyap main solitaire kat atas katil. Sampai finally menang ngan markah powerr baru boleh tidoq! Harharhar tapi hasilnya koi 1 lebih baru tidoq pastu terbangun lambat hehhe

This was the congratulary text from him, received at 8:26am

''Wah power 3644. x sia2 jd wife i ''

Aren't we such supportive couple?? (actually Bude yang supportive, Kekla asyik jeles dia menang)


**************************************************************************************

Bizzare consultation #2

Patient: Dokter, tengok dak Aji Din tadi?
Dokter : Ha..sapa?
Patient: Aji Din la, kat simpang nuh. Takkan Dokter taktau kot
Dokter: Ha? Haji Din? Sapa Haji Din ni?
Patient:Aji Din la..banyak oghang tadi Dokter. Mecehdis belaga ngan proton. Ghamai oghang pi tengok takkan dokter taktau
Dokter:???

Rupa rupanya Aji Din ialah accident antara sebuah mercedes ngan sebuah proton....

**************************************************************************************

Tips Pasangan Bahagia #2 - stinking salak

If your sister buys buah salak from Indon,they are highly precious and you should eat them as soon as possible. Don't keep them in the kitchen as once they get wet, they stink!!!

However if stinking salak happens and you are scared of food poisoning but the salaks are too precious to be thrown away, get your husband to finish them up. That's what husbands are for.

**************************************************************************************

I love my husband more than anything in this world. His birthday is 6 days from now. Please God please please please dont make me not realise they day when it comes

**************************************************************************************
That's all folks

Love,
Kekla

Tuesday, 16 December 2008

Marriage changes me...to the better?

1. I wake up at 11 on weekdays, and at 8 on weekends.
terbalik dari zaman belajaq belajaq dulu.Tapilepas keja nanti either bangun koi 6 tiap tiap hari...or tak bangun langsung sebab x tidoq sebab oncall!

2. Dalam masa sebulan setengah kawin, baru SEKALI makan AYAM MASAK KICAP!!!
Aaaaa stressssssssss .That food is like, the best food like, everrrrrrrrrr! Bude ni makan asyik kena pedaih2 so aritu dia kenyang xmau dinner so Kekla buat ayam masak kicap dengan penuh passion dan kasih sayang. Meleleh leleh ayaq liuq time tengah masak.Bila siap dia teliuq so curi ayam and nasik Kekla..sebukkkkkkkkkk!! menyesai pi offer.

3.Start tengok bola tengah tengah malam and actually understands it.
Tapi Bude selalu tetidoq depan tv so slow slow kekla turn down volume and tengok The Nanny/Powerpuff girls/Malam Sehati Berdansa. Khai and Rosmah are so cool...tapi Kekla rasa depa kalah aa..sebab Lisdawati lagi terrer aa. ish Kekla nak vote Bude dah veto x bagi.Sob sob sedey..

4. Start makan breakfast.
Pukui 6.30 pg ok, then teruih tidoq sampai 11.Hence mengapa bontot ku semakin membesar, NA JEK NASRAH KID tolong jangan jeles ok nyiahahaha

5. Kekla pandai gosok baju and seluaq laki.
Woooo laju wooooo macam salesgirl Hankyou Jaya camtu woooooo. Tapi ada sekali tu Kekla lupa langsung nak gosok baju..dah koi 7am baru sedaq seb bek ada baju backup.Kurang la point nak jadi isteri mithali.Anyway gaya Kekla gosok camni. Pasang iron, letak baju.Ciung ciang ciung (gosok) Sprettt spreeet (sembur ayaq sikit) ciungg ciungggg (gosok lagi)...siap. nexttttt!!!!

*************************************************************************************

Semalam Kekla pi umah Achik, adik kepada Mak Bude. Opah pun ada situ...Opah Bude ni cool gila!!! Tiap tiap hari Ahad tengok Melodi! Siap bukak cerita pasal Lina Hangat wooo haha Pastu Opah masak perghhh sedap gilaaaaaa stress aa kena kontrol2 makan ni...ikutkan hati nak tambah 3 - 4 kali lagi tapi sebab nak kontrol ayu terpaksa telan ayaq liuq saja huhuhu

*************************************************************************************

Ok nak keluaq beli barang masak. Malam ni Bude mintak buat nasik tomato so itulah menu malam ni. Sedap ka tak lain cerita janji habih.

Bye people

Love,
Kekla

Monday, 15 December 2008

picture time!

Since masa kekla nikah haritu adik adik Kekla x leh mai, i've decided to put up some pictures. Gambaq yang dug ambik x siap2 lagi so terpaksa la letak gambaq Kekwa ambik, hence the less artistic pictures --- no offence but calling Kekwa not-artistic is an understatement! hehe joking, sister (not that she reads this blog so we are free to kutuk her muahahaha)

Semua gaya kontrol padahal baru baik cirit birit sebab makan bihun sup beli tepi jalan

Ni gambaq malam khatam Al-Quran. Mula mula ingatkan kena duduk ataih bantai besaq pastu pakai mike macam Siti Nurhaliza dulu..memang Kekla ketaq gila la...prektis almost every night tau. Fortunately everything went well (unfortunately though, part preaktis baca Al-Quran tiap tiap malam stopped lepas malam tu hehe)

Gambaq ngan family minus Abudi and Abg Zahrul before nikah starts.

Janji ngan Bude suruh mai pukui 11am. Bajet2 dia mai lambat la sikit (timing Melayu) sekali pukui 11am tepat dok depan gate rumah dah! Gatai tak sabaq nak kawin sangat dah kot...


Renungan tajam Bude bagi kat Abah.

Abah pulak yang tersilap cakap masa lafaz nikah tu.Pastu Bude pi teguq Abah memang kena gelak la (Bude kata dia takut nanti tak sah pulak nikah kalau silap). Sekali lafaz ja dah sah (See told u Bude gatai x sabaq nak kawin) Cepat gila..Kekla xdan nak sedih sedih nak posing keluaq ayaq mata ka apa kan. ceh. pastu Bude pi semayang sunat..lama pulak tu. Kekla terpikiaq, semayang seribu rakaat ka apa laki aku ni.


Haa ciuman pertama di atas dahi. Anak tudung keras tidak menjadi halangan.

Best woo kena cium kat dahi. Rasa terharu dalam hati cewah. Tak pecaya tengok muka Suzie..macam jeles and teringin kan? Takpa Suzie..anak Ansar single lagi. boleh dapat cameraman and videoman free kan?

Finally, Gambaq ngan family Bude


Ramai gila side Perak mai, 8 kereta. Terharu sungguh. Skarang Kekla dah hapai semua nama nama, all i need to do is match the faces to the names! Selalu gila kena quiz ngan Bude. The trick is kalau dia tanya nama Uncle/Auntie/first cousin/ 2nd cousin/3rd cousin yang kita x tau, kita tukaq kepada topik yang dia suka.

contoh

Suami: Ape nama anak kepada adik kepada sepupu kedua kepada nenek kepada anak sedara kepada makcik kepada sepupu Mak?
Isteri: Errr.. eh sayang tengok tu ada bola la Man U main waaa hensemnya macam u la waaa body pun mantap macam u
Suami: Mana mana? haa betul la betul hensem kan i ni (kembang kempis hidung)
Isteri: nyiehehehehe

ok next entry, i'll put pictures kat hotel and kat teluk intan ok?

Take care people

Love,
Kekla

Ps: Bude kena keja lama kat ofis arini. Sob sob sedey


Saturday, 13 December 2008

daku dan line intenet

yes! line intenet dah masuk. finally.siap dapat fon free wooo...boleh ganti fon nokia kotak ni.tapi dulu pakai fon nokia kotak ni langsung x paranoid orang nak curi. skarang dah paranoid balik asik kepit henbag sampai cramp ketiak.

anyhoo. nanti kekla akan update. ni weekend ni kena jaga suami ni, and by that i mean teman dia pi servis keta sampai terlena dalam ofis proton atas kusyen sambil tv menayangkan perbincangan pasai senario bola tanah air (i think the conclusion was that it sucks), diikuti dengan menemani suami tercinta round PC fair for 2 hours sampai kaki melecet dan cramp, and kepala pening.malam ni teman tengok bola sampai esok pagi.esok pulak teman pi low yat repair ps2 and beli graphic card and usya nintendo wii... ohno..dont get me wrong my husband is not a geek..he's SUPER geek! hehehehe

anyway tadi layan bolt. lawak gila!!! pastu makan kat tony romas sempena duit gaji pertama kekla..rasa macam orang kaya kaya. best steak i've ever tasted in my life!! mahal nak mampus la tapi, teruih rasa miskin balik. waiter tu dok buat baik bodek bodek sengih sengih nak tips la kot..sekali kekla n bude bayaq pakai kredit card..masam teruih muka haha

to jek, sabaq la noh laptop rosak. semoga banyak dosa jek diampuni Tuhan. maybe lepaih ni jangan dok jaga sangat laptop tu..buat macam Kekla n Nano nano, hantam saja x rosak rosak pulak.

bye i love u all!

hugs,
kekla

Thursday, 4 December 2008

Bizzare Consultation #1

One sunny Afternoon...diceritakan oleh a friend of a friend of a friend of a friend

Patient: Dokter, tolong sain borang ni boleh. Saya nak sambung lesen dreber bas. Banyak taun dah bawak

Dokter: Bleh bleh takdak masalah. Slalu pakcik sain kat mana sebelum ni?

Patient: Slalu kat dokter *toot*. Slalu dia tak cek apa apa pun dia sembang sembang lagu ni la...

Dokter: Oooo.. dia kenai pakcik xpa la. Saya baru petama kali jumpa..jadi saya cek sikit sikit la noh pakcik noh

Patient: haa sila sila tapi takdak papa aihh sehat jaaaa

Dokter pun cek n cek n cek, Cek jantung cek darah cek paghu paghu

Dokter pun cek mata

Dokter : Eh pakcik...rabun ni..pakcik x pakai spek ka (dalam hati : oih gila rabun pakcik ni tulisan dalam bilik pun x nampak.thats baaaaaaaaaadddddd)

Patient: Cek dah haritu tapi nak buat spek mahai sgt

Dokter: Habis tu pakcik dok bawak bas pakai apa?

Pakcik: Kalau tengah hari x pakai apa

Dokter: Kalau malam?

Pakcik: Saya pinjam spek bini

Dokter: wth??!!

Pakcik....lain orang lain spek punya power..mana boleh main pinjam pinjam . Ingat ni raber pensel ka nak share2.

Kekla cerita kat Mama Abah...Mama Abah gelak ja...depa kata what do u expect in this country.

Seriously?

I am soooooo not getting on public buses ever again!

love
kekla

Wednesday, 3 December 2008

To Jek and Na

. Kekwa has some good great amayyyzing news. Why don’t u guys call her up :)

2. Bude thinks the picture that i posted didn't do him justice. Didn't bring out his beautiful eyes kot. hehe. So here is the un-edited version

Yang dah touch up lagi hensem kan? Kak Lis and Athirah next to me and Abang Eddi next to Bude. Taktau la pasaipa Suzana kat belakang tu tidur berdiri sambil mencebik.

3. Na, daku memohon ampun kerana engkau gullible. I played no parts in it. I mantain my innocence.

4. Semalam kekla merajuk sorang sorang kat Bude. Pastu call habaq kat dia malam tu ( FYI Na, with men, kita kena habaq kita merajuk kalau x depa xtau). Mula mula kena veto (sebagai husband i arahkan u habaq pasaipa u merajuk.muahahaha <---gelak orang jahat berkuasa cis...lately ni selalu betui kena veto mcm ni). lepas habaq teruih kena gelak (hahahahaha merepek la u ni) pastu kena pujuk (*toot* *toot* <---insert words using your own imagination - but not too wild ok) pastu kena ceramah motivasi (Kita dah kawin la bukan zaman kapel lagi u dah xleh merajuk merajuk macam dulu)

Asal plak dah kawin x leh merajuk? x aci betui

Anyway..dah 3 hari dah dok jauh dari Bude ni. Kekla risau betui..Bude boring dak..makan ok tak..tidoq ok tak..boleh bangun pagi tak..rindu Kekla dak..sekali bila call..dok main game ngan dok tengok tv series. ceh.

2 more days to see him again. How in the world did we survive not seeing each other for 11 months??

5. Jek exam haritu ok x?

Love,
Kekla

After 1 month

Menurut countdown anniversary kat ataih tu kekla baghu kawin sebulan lebih sikit.

Kadang kadang rasa macam dah lama kawin (especially time kena basuh baju. seriously. baju takkan habis dibasuh walaupun kita basuh tiap tiap hari. Mama pun kata macam tu).

Tapi kadang kadang rasa macam baruuuuu ja kawin (e.g. inai ada lagi. cincin kawin slalu lupa nak pakai. kat facebook orang dok wish lagi. Which reminds me Kekla lupa nak habaq kat kawan2 UK kekla kata Kekla kawin. ooppps)

My daily routine goes like this

6.30am : Jam Kekla bunyi. Snooze.

6.32 am : Jam Bude bunyi.

6.35 am : Jam Bude still berbunyi. Oh right, dia tidoq mati. So kekla yang kena snooze kan. Seriously, EVERYTIME!

6.40am : Try nak gerak Bude dengan gaya konon habis manja iaitu dengan mencium di pipi. Sekali tu dia mamai dia cebik muka pastu almost tolak muka kekla ngan tangan. cis! but then again the day before that kekla masak petai....

7.00 am: Prepare breakfast untuk suami tersayang dengan penuh tungkus lumus. Menu cereal ngan susu. hehe. susah wooo. but it takes twice longer time sebab dok mamai.

7.15am: Suami pi kerja. Kekla masuk bilik, tutup lampu, tarik selimut, and TIDOQ~!

11.30am: Alamak alamak dah pukui 11. malunya fooh mintak mintak satgi Bude tak tanya bangun pukui brapa. Ok kalau dia tanya habaq kata bangun koi 9 pastu tertidoq balik. Cek hp. Alamak ada msg from him pukui 9.30am. Kantoi. Everytime. Dang!

12.am : Mandi. Cuci toilet sekali. Basuh pinggan. Basuh baju. sidai baju. lipat baju. basuh baju lagi.

5.o0pm: Oh yeah my hubby is coming home. Rumah dah kemas. Baju dah basuh. Badan dah tak bau bawang. Oh shoot sampah tak buang lagi. Tadi dah ikat, siap balut 2 kali and spray perfume sikit.What't that white thing on the tip of the garbage bag? sekali pandang macam nasik, dua kali pandang..it moves. Ewwww cepat betui membiak semalam dah buang dah sampah. Belllardi maggots! Ew ew ew ew ew ew ew all the way to tempat pembuangan najis sampah.

5.40pm: Bude comes back to a perfect house and a perfect wife!

By the way gambar kawin dah siap. Kekla edit sendiri. Enjoy!

..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
Love,
Kekla