Thursday, 25 December 2008

Bad dreams and bad girls

Maaf wahai adik adikku lama betui tak update. Internet ni macam saja nak caghi pasai ngan Kekla..bila Kekla guna dia buat perangai. Bila Bude guna dia ok pulak.

Serious macam pompuan tengah period!!

*************************************************************************************

Mimpi ngeri

Lately ni kan Kekla selalu betui mimpi ngeri. Ingatkan mimpi kalau Na ada dah cukup ngeri nyiahahaha rupanya boleh jadi lebih ngeri.

Once Kekla mimpi kawan skolah rendah Kekla kena rasuk hantu. Kepala dia siap pusing 360ยบ pastu dok jegey mata tengok Kekla. Dia mai ligan masuk surau woo wuiiiii takut gila..

Sekali tu mimpi dah masuk bulan April tapi Kekla tak stat study Add Maths lagi. SPM lagi 8 bulan ok!! Dekat dah mana dan nak study dahhh..nanti tak dapat stret A1.Tu lagi takut dari hantu ok! (Bude thinks i'm a nerd to consider this a nightmare. eleh sebok, dia tu computer geek )

Pastu finally a few days back, Kekla mimpi Bude nak KAWIN LAIN. wth?!!!Baru kawin x sampai 2 bulan dah nak kawin lain, ngan member skolah rendah Kekla plak tu (i need new friends, seriously!) What's worse, dia nak kawin lain bukan sebab dia suka budak tu tapi just because dia ada quota lagi 3 tak isi.

Dah la tak cun, Kekla lagi jauh lagi cun (well it was MY dream). iiiiiiiiiiii kecik ati gilaaaa. Rasa macam betui betui terasa hati sampai terjaga dari tidoq. Tapi bila cerita kat Bude, dia gelak ja. Cis.

************************************************************************************

Cemburu


This dream reminds me of a girl yang Kekla penah jeles. One day, tiba tiba Bude puji budak pompuan ni cute la comel la. Siap usya gambaq budak ni a few times la.

Dalam fon Kekla buat buat cool. Juai mahai la mana bleh tunjuk kita bengang.

Tapi betui betui OFKOS la kekla jeles kan!!! pompuan mana tak jeles, dah la time tu Kekla kat UK and budak tu lagi dekat ngan Bude. kalau kena ngorat ngan budak tu cemana Kekla nak lawan kan!!! ii geram geram.

Kekla pun cari la gambaq budak tu. And call Na and Suzie melepaskan perasaan. Depa pun kata budak tu comei.Siap kata lagi comei and femes and banyak peminat dari Kekla, pastu gelak kat Kekla. Tak supportive langsung!

Ni gambaq budak tu

Nama dia Horikita Maki, blakon dalam Hanazakari no Kimitachi e. Eleh dia ingat baru blakon drama tv sikit dah baguih sangat aa tu.Tengok tu tak aa comei sangat kan macam laki. Kekla lagi comel Kekla ada lesung pipit pastu bulu mata Kekla lagi tebai. Pastu Kekla baik pakai tudung tutup aurat dia ni mesti macam gadis gadis liar bohsia tu kan. Kekla manis dan ayu dan lemah lembut.

OK la i exagerrated a bit la... dia cute la jugak...boleyy laaaaaaaa. I mean, she deserves some credit untuk buat Kekla tercabar kan....

BUT I WON! Padan muka hang Horikita Maki (tengok nama pun macam patut kena maki) HA HA HA HA HA

To get even with Bude, Kekla pun nak minat co-stars dia. Semua cute, i dono how to chose, so i picked all three to be my crushes. so cuteeeeeeeee

(I personally designed this collage to prove how deep my love is)

It's all in the hair, innit? Kalau kekla potong rambut Bude style macam ni sure Bude jadi macam heart-throb Jepun gak kan. Tah tah lagi hensem. Takleh takleh nanti banyak pompuan minat.

MUST. KEEP. HIM. AWAY. FROM. MY. PRIMARY. SCHOOL. FRIENDS.

The main casts of Hanazakari no Kimitachi e. Very cute and very funny! Highly recommended, especially if you are a house-bound housewife like me.

*************************************************************************************

Kesimpulan

So the conclusions of this blog post are :

1. Don't trust your primary school friends. Either they are possessed, or worse, they want to steal your husband away.

2. Japan is closer to Malaysia than UK. Make sure your husband/boyfriend watches Mexican series instead. Or better still, British series. Then you can haunt the girl down.

3.If your sister is jelous of a famous japanese star, you should tell her (your sister) that she is prettier, cuter, cooler, funnier, smarter and more popular. seriously, adik adikku!!!!

Love,
Kekla

5 comments:

aiman_wy11 said...

Yo .. Maki horikita is the cutest Japanese actress .. X lain x bukan...Hak hak... Gurau je ...
Jgn amik ati plak !!

aween lia-na said...

hahahaha.. tlg sedar diri kak! budak pompuan tu mmg cute aaa..teringat2 na dkt diri sendiri..nyahaha...anyway, takpa2, kekla kan muka cam kajol..india dkt apa dgn msia??

~nasrah~ said...

haha..seb baik aku sekolah menengah ja ngn hg.

wan syamir said...

ada hati nak banding ngan pelakon jepun tu....piiiiraaaahhh

syigha said...

aiman,
she might be cutest in Japan, but I rule Malaysia, ok? :P

Na,
sedangkan lubang idung pun x sama saiz ngan Maki tu..inikan pula the whole face..citpodah

Nasrah,
Hang kenai member aku yang kena rasuk tu, kita penah pi kenduri abang dia yang kawin ngan kawan kita

Jek,
jeles pa omar rojek