Sunday, 4 January 2009

Me Vs The Washing Machine

Orang kata keta kenari tu macam washing machine (jatuh pangkat sebab hampeh). If that is the level, then washing machine Kekla ni tahap toilet seat kot!

Dah la memang tak cun, 4 segi macam kotak nak letak tv. Pastu dia xdak instruction untuk letak softener. Kesimpulannya Kekla main letak ja tapi bila habeh basuh baju langsung xdak bau.Bau softener xdak, bau washing liquid jauuuhhh sekali.Peghabeh duit ja..

Pastu, dia punya la kuat spin, habeh semua baju jadi keromok keromok. Sampai t-shirt ngan seluaq dalam pun habeh jadi bekedut. Seluaq dalam kedut..!! Takkan nak iron seluaq dalam kot? gila apa, baik main dance mat.

Paling tension bila nak gosok baju keja Bude. Semalam, the same baju Kekla gosok EMPAT kali, Diulangi EMPAT kali. Isteri mithali pun x gosok baju EMPAT kali tau? Siap letak febreeze, ayaq, and anti wrinking punya spray...dok kronyok lagu tu gak. Sampai Kekla tension dok maki maki washing machine. Pastu siap tangan melecuq kena iron. Cewah dramatik sikit, macam Cinderella (pronounced as Chin-de-re-le-la, ok?)

Satu lagi, dia punya la kuat spin, sampai time Kekla nak basuh curtain (cewah rajin isteri mithali la kan) tengok tengok curtain to koyak rabakkkkkkkkkk!! Terpaksa la Kekla tidoq di bawah cahaya matahari selama 1 minggu. Ultimate penyiksaan.

Kekla komplen kat Mama, mama suruh pakai washing machine punya safety net ni, so that baju baju delicate tak koyak. Guess what...dengan net net tu sekali koyak!!

Masa Kekwa dok sini, i dont remember her complaining pasai washing machine ni. Either dia tak basuh baju (Hmmm...) or washing machine ni saja cari pasai ngan Kekla.

Haritu Kekla sepak tepi washing machine ni. Tapi kaki Kekla yang sakit huhuhu

Adoi...sapa nak bagi hadiah washing machine baru kat Kekla? In return dia dapat kasih sayang dah doa dari kakak mithali.

Anyone????

Love,
Kekla

1 comment:

aween lia-na said...

oit makcik...na basuh baju slama ni KMB ok ja..apa daaa, tak reti..buat malu keluarga wan..isk2