Sunday, 18 January 2009

Outing bersama suami

IP MAN

Last weekend, Kekla and Bude keluaq tengok wayang. We watched Ip Man atas recommendation Duggie. Cita betui, pasai kungfu master yang femes. BEST GILA! Highly recommended, especially untuk Jek. Dijamin Jek akan layan cita ni dengan bestnya sekali. Mungkin bakal menitiskan air mata jantan.

My new crush yang sangat cute and macho

****************************************************************************************
ANNOYING NEIGHBOUR


Kekla and Bude duduk kat couple's seat. First time in our history as a couple.Best la boleh peluk peluk (read : Kekla peluk tangan Bude, dia busy pegang ayaq sebelah tangan, pegang popcorn sebelah lagi)

Sebelah Kekla ada 1 couple melayu. Student lagi kot. Time iklan dok potpetpotpet 2 orang tu, dalam hati Kekla, takpa takpa satgi cita start depa stop la tu.

Tapi bila cita stat dok potpetpotpet lagi. Dalam hati Kekla lagi, takpa takpa satgi 5 minit dia stop la tu.

Sampai separuh movie pun dok potpetpotpet lagi

Contoh conversation depa

Skrin: Seorang lelaki cina jumpa balik layang layang lama dia

Awek : Eh tu laki tu. laki cina tu
Balak : Tu la yang abang dia cina tu
Awek : Dia dapat layang layang
Balak : Layang layang yang dia main tadi tu
Awek : Dapat balik layang layang tu
Balak : Abang dia simpan
Awek : Abang dia bagi balik
Balak :Dia dapat balik layang layang
Kekla : ...................
Bude : crunch crunch crunch slurrrrrp burppppp

or

Skrin : Anak hero main beskal 3 roda

Balak: Eh anak dia keluaq
Awek : Awww kiutnya...
Balak: Comelnya naik basikal
Awek : Alalalalaaa comeeeeeeeeeel
Balak: Basikal 3 roda
Awek : geramnyeeeeeee iiii
Balak: Anak dia naik basikal ada 3 roda
Awek: awww aww awww comeeeeel
Kekla: ...........................
Bude : crunch crunch crunch slurrrrrp burppppp

Halfway through the movie, they were still talking. So Kekla teguq suruh diam. Diam la sat, dalam 10 minit pastu stat cakap balik.

I wasn’t gonna let these 2 hopeless people ruin such a great movie..so Kekla pun stat kunyah popcorn and minum and burp kuat kuat. Janji boleh layan cita baekkkk punya, kan?

*****************************************************************************

NEW COUPLE

I have a feeling that awek and balak yang suka bercakap tu, masih baru berpacaran. Takpun dalam proses ngorat lagi. Yang pasti definitely tak kawin lagi la. The reasons I said so are as below:

1. Depa tak share ayaq.

2.Walaupun minum ayaq gas banyak gila, sepanjang muvie tu sekali pun awek tu tak burped kuat kuat. tak ka ajaib tahap kekontrolan itu?

3. Awek dia gelak tutup mulut.

4. Everytime ada babak comel, si Awek akan berkata dengan nama lemah lembut
Awww…’’ “kiutnyeeeeerrrr’’ or “alalalaaaa’’.
Tujuan kata kata itu adalah untuk menunjukkan si Awek adalah comel, manja dan in touch dengan sifat kewanitaan.

5. Everytime ada babak gaduh si Awek akan berkata “aduhhh’’, “awww” or “uuuu sakitnyeee’’.
Tujuan kata kata ini adalah untuk menunjukkan si Awek tu
lemah, tidak suka keganasan, dan perlu lelaki (si Balak) untuk memprotect dia

6.Everytime ada babak ganas, si Balak akan kata “cayalah’’ “ambik kauuu’’ or “fuiyoooooo’’. Tujuan kata kata ni adalah untuk menunjukkan si Balak ni macho dan kuat la konon

6.They seat at a couple’s seat, but were MILES apart. Kat tengah tengah tu boleh letak setan orang ketiga

Orang kata, bila 2 lelaki dan wanita tidak muhrim keluaq bersama, orang ketiga adalah syaiitoooooonnnnnnnnn

Hahaha syok betui kutuk orang tak kawin lagi ni

Tak gitu, Kid? :P

Kesimpulannya cepat cepatla kawin, boleh peluk sambil tengok movie, boleh kutuk orang lain, and boleh burp kuat kuat lepas minum ayaq gas.

Love,
Kekla

10 comments:

OneShare said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Jeg said...

tu apa tu approve OneShare nye comment tu spam tu..

Anyway, kalo aku jadik hang aku dah maki hamun dah couple tu.

Time tgk Ip Man aritu (dengan Shuen and Kudin je takda peluk2 nya), ada Cina ni ckp sorg2 (lg teruk ni atleast couple yang hang cita tu ckp satu sama lain). Terus aku jegil dia siap pusing2 badan lagi dengan mata menyorot ganas.

Diam terus...

Haha. Tapi kalo buat gitu kt London dijegilnya kanak2 negro, mau dipukulnya aku kt luar nanti.

Tapi kt Msia ni aku berani, KJ aku pegang.

aween lia-na said...

hahaha..na igt waktu tgh cita hantu kat midvalley, setiap kali hantu keluaq, ada laki arab ni menjerit ; "YA RABBI!! YA RABBI!!" hahaha tensen gila tapi takley marah huhuhu..anyway, part yang last tu, gila pedas. gaya2 pompuan tu mesti kekla buat gak ni waktu awai2 dulu kan ecehh

Qis said...

Walopon aku x kawin lagi, aku hanya x boleh peluk sambil tengok movie ja...

tp aku slambe ja boleh kutuk orang lain, and boleh burp kuat kuat lepas minum ayaq gas.

We're totally comfortable being ourselves around each other. :P

p/s: smpai kenkdg aku rs nak terjun keta bila dia kentut. but of coz aku akan sdaya upaya menahan aku punya. heh. hang?

pp/s: asik2 kekla ja yg bersuara, bude bila lagi?

wan syamir said...

dia x burped kuat kuat sebab dia kentut x bunyi...heheheh mana ada org bleh tahan angin bila minum ayaq gas

~nasrah~ said...

hahahaha..aku teringat satu ketika aku tgk ceta hantu. tak ingat ceta apa..the dark water kot. aku ngan kawan2 aku..bdk2 laki..tgk kt klcc.

kami expect takut gila. tp x takut. kecewa gak la. pastu tgh2 movie..kami sepakat membawa bencana, kami kira 1 2 3..pastu jerit. tak kisah la scene apa pon ms tu.. kami buat tau dak. pastu jd lawak. hahaha..

syigha said...

jeg,
so after this we should take u along,kalau ada couple bising2 we'll just put u in the middle hhehe

na
kalau tengok cita hantu ngan kekwa lagi teruk, kena tarik rambut and kena pijak terus

kid
biasala, lepas kawin bini yang jadi wakil bercakap untuk keluarga. laki jadi wakil pemberi wang sahja hehe

jek
takdak bau pun kalau dia kentut pelan2. maybe dia kentut kuat tapi kaver ngan cakap kuat2 so bf dia x dgq

nasrah
woi woi dark water takut woi. aku siap termimpi2 part dia peluk anak dia tengok tengok dia peluk hantu.scarrrryrryyyyyryryr

~nasrah~ said...

mungkin ceta lain. aku pon tak ingat. tp tak takut..atau kami mmg takdak perasaan. haha

relucent said...

takdak pulak aku pernah dgr, bila dah kahwin boleh kutuk orang...=D

mungkin ade "orang" ade kate boleh kot..hahaha.

syigha said...

waah dug perli aku nampak :P