Monday, 5 January 2009

Sultanah Asma Rocks!

Kekla memang niat nak ajak member mai makan makan kat ghumah. But I didn’t know if I have the energy (and expertise) to cook for 10 girls (yang super pandai memasak). Pressure woo. Satgi pakat dok cirit birit keracunan makanan kena poisoned by dokter pulak susah tu kan.

So Iena The Great mencadangkan buat potluck and it turned out to be such an amaaaaaaaaaayyyyyyyyyzing idea!

Chef Iena bersama spaghetti hebatnya. Kesian Bude, Kekla lupa nak simpan spaghetti sikit for him…kebuluran nak makan spaghetti. So Iena kenala masak sekali lagi spesel utk Chot ok?

So ikut plan semua orang kena sampai ghumah Kekla by 11am. Sebagai gadis gadis ayu yang mulia, lemah lembut dan berbangga dengan adat resam orang melayu, semua sampai after 12noon!

First to arrive was Nida My Super Cool Cousin ngan geng apartment mewah – Mimie and Suzie. Nida bawak macam macam gila I think the award for orang paling rajin jatuh ke tangan Nida. Ada ayam golek gaya Tok Mak, biskut konflek super sedap (weh I was the host I should get more than the rest dammit!) and buat ayaq cocktail yang sedap.

She still has that sweet smile that lights up the whole room!

Pastu sampai2 Mimie n Suzie menayangkan GULAI KETAM hebat. Perghhhh gulai ketam beb bukan senang. Tak sia sia ketam tu mati. Jangan depa masak ni depan Mak Bude dah, nanti sayang depa dari Kekla mana boleh




Pastu kelam kabut menggoreng ayam masak madu. dengan
minyak yang diimport dari aparment mewah depa tu (sure minyak
jenama mahai omega 3 ka apa kan kata apartment mewah) Itam legam kuali Kekla.Kena rendam 44 hari 44 malam baru keluaq ni itam itam ni. (tipu ja....keluaq malam tu gak)



Pastu tiba tiba Kid called, she was with Iena. Cemana tatau bleh terlepas sampai roundabout kat Batu Caves. Ngat sambutan Deepavali ka apa pi sana. Kid sampai sampai terus ajaq Kekla cemana nak siang sotong. Dia buat senang betui Kekla buat abeh keluaq ink itam, itam legam sink tu (seems like everything in my kitchen jadi itam legam!).

Sotong sedap Kid. Sotong ni pun x menyesal dikorbankan, dah la sedap nanti pas masuk perut boleh kawan ngan ketam. (x sure makanan laut kawan tak ngan ayam Mimie, tapi Kekla rasa depa kawan ngan sayuran dalca Kekla. Maybe spagetti Iena tak kawan kot sebab dia kan westerner, jatuh aa kelas)

Makan makan sampai perut kembung then Nasrah pun sampai dalam baju kurung super sweet kaler oren, just in time untuk kisah membuka mata dan minda from Iena and Kid, followed by dance mat competition.

Bunyi gung gang gung gang sure orang bawah ingat bawak anak gajah masuk rumah. At least member2 Kekla setuju nak sponser duit semen kalau lantai belubang hehe :P Pastu pakat gelak mengilai ngilai, hantu pun tercabaq. In the end semua dah terrer. (aku silap weh, satu dance mat tu gherga rm35 ja…bukan 70. Pi beli kaih nanti bleh celen aku cewahh)

F yang comel momel bawak buah buahan segar sebagai pelawas memudahkan pencernaan makanan

Pastu main Nintendo wii plak.. Orang main 100m lari pakai tangan tapi Mimie and Suzie siap lari ngan kaki. Again orang bawah terpaksa tahan dengan bunyi gungganggunggang. Kid pulak main sampai xmau makan nasik (tapi makan donut yang Dr Juen bawak, banyak gila cover balik semua calories yang dah burnt!)

Kekla happy gila semalam, I hope you guys enjoyed it too. I’m so glad lepaih kawin I can still hang out with my super great pals macam zaman dolu dolu. Tenkiu guys for coming, I lap you guys so much!!

But more importantly suamiku Bude yang sanggup berkorban main game dalam bilik sepanjang kawan kawan Kekla ada. That is from12noon until 11pm, I wonder if dah naik kematu kat bontot dia.. You see how geeky my husband is?!! Hehe Takpa la, dia geek yang sweet (Although I suspect that he actually enjoyed playing pc games without me disturbing him every 15minutes) Thank you sayang!

I had a super great time

Super great food, super great company, couldn’t have been better!

Love,

Kekla

*************************************************************************************

Ps: Untuk member member yang xleh mai (termasuk yang duduk nun jauh di Perlis, or lagi jauh di Australia) maybe next time kita buat gathering yang lagi besaq ok?

Pss: Saturday 11 January ni Nida plan nak piknik kat Ulu Langat. Don’t know if I can make it, but I’ll try. Bawak suami suruh jaga beg boleh tak?

Psss: Next big gathering, maybe umah Nasrah time Chinese New Year. (Kekla pandai pandai suggest tu) Kena bawak Chinese food ka? Pastu lawan makan chopstick kan. And semua pakai baju kaler merah, bestnya!

5 comments:

aween lia-na said...

waaaaaaaaaaaaaa besnya!! kekla, sotong pun tak reti siang ka???aiyarkkkk..tula balik umah, asek dok makan ayam ja! na skrg tererrr woh siang sotong, udang ngan ikan, mcm pekerja mahani johari

wan syamir said...

p ja picnic tu...angkut komputer, tv skali ngan wii, cari power supply kat surau main game.. sure suami tercinta akan ikut skali..

Qis said...

Gurls, who are addicted (just as i am) to the dancemat, check this site out - www.dance-mat.com.my.

RM 55 + RM 8 postal charges = a dance mat + a bundled software + hundreds of songs it seems...

im sooooo buying it...

syigha said...

Na,
Sotong UK tak banyak ink macam sotong Kid ni. Habeh percik kat sink dapuq Kekla

Jek,
Hmmm good idea..

Kid,
Since u wke me up ftom my sleep just to tell me that, pi la pi beli aku setuju :P

Qis said...

YAY!!! AKU DAH BELI DANCEMAT...

RM 55 + RM 3 (pos laju).

by the way, i called u at noon, dan hang bkn bgn lambat sbb study the nite before... hang dgn bangganya bermain game... dan aku sgt jelless... dan chot sgt penyabar... :P