Tuesday, 13 January 2009

Another step taken

The Night Before

Pagi tadi intebiu ngan SPA. Malam tu memang super nervous la Kekla, sebab kalau dia tanya pasai medic memang satu hapa pun x ingat. What,the heart is on the left side? reallly??

So tidoq pun asyik terjaga jaga sebab takut oversleep.

Tiba tiba di hening subuh Bude kata 'Alamak!!' dengan nada tekejut.

Kekla pun melompat dari tilam cari jam. Did i oversleep? shoot shoot mampus.Belardi hell. Dalam proses cari jam tu ada la terpijak and tersiku Bude sekali sampai dia pun terjaga 'Eh u ni asal ni???'

Ghupa ghupanya baru pukui 4.30 am and Bude sleep talked! False alarm. ceit. padan muka Bude kena siku.

***************************************************************************************************************************************
The registration (disaster)

And so drive la seorang diri ke Putr*jay*. Alhamdulillah tak sesat mana mana. Tapi jam punya horror gila trefic lite ijau pun keta xleh gerak.

Kekla pakai baju kurung feveret Kekla, Kaler purple-pink, rasa cun aa siap mekap2.Breakfast makan roti kosong sambil drive.

Sampai sampai i was first interviewee to arrive. YESS!!

Pi la register, and guess what, nama Kekla takdak dalam list!! Rasa macam nak nangis. Depa kata silap tarikh, nama Kekla listed untuk esok, 14 January. And depa suruh mai balik esok. Shoooootttt...

Kekla pun buat muka tak puas hati. 'Kak tolong la squeeza nama saya masuk'. 'Betuiiii orang tu call cakap hari Selasa'. 'Jauh saya mai ni dari Kepong pukui 6.30 lagi dah gerak' and etc etc tapi nampak gaya xdak effect. Hmmmm

'Kak, Tan Sri *toot toot* tu kawan bapak saya dia yang arrange untuk hari ni'

Hehehehe terus dapat intebiu, siap jadi first in line!

***********************************************************************************************************************************

The evening

So bila sampai ja rumah lepas intebiu Kekla terus cari kertas yang tulis detail interview. Tak puaih ati aa orang kata Kekla salah

Time: 8am .....betui
Bawak: IC,Surat beranak, Sijil,Result......betui
Pakaian: Baju kurung....betui
Place: Tingkat 6 Kompleks C....betui
Tarikh: 14 January 2009...be...what????

Memang salah Kekla rupanya kehekehekeh i hope they will never find out :S

Sori Tan Sri tersalah pakai nama Tan Sri huhuhu

Love,
Kekla

Ps: The interview went well. Seminggu dua lagi depa akan call untuk induction, and then i'm off working as a doctor!

7 comments:

wan syamir said...

hahaha... tan sri mana ni hahhaha pass punya insyaallah... bunyi happy ja tulis blog, mesti interview ok ni...

syigha said...

jekkk
kekla baru find out sg buloh xdak dalam list lagi..
tu first choice kekla
cemana kalau depa hantaq pi gua musang ka manaaaaa huhuhuhhuhu sedeynyaaaaaa

syigha said...

Abudi said...

all the best! let me know which hospital and which department nanti, kot ada kawan-kawan abd kat situ

thanks for the hospitality masa abg pi kl haritu gak

aween lia-na said...

hahahah gua musang??????? abes ah, kawan ngan tan sri razaleigh la kekla lepaih ni

~nasrah~ said...

apa kata hg blk buat kt hospital aloq staq..atau pun hospital jitra..
lalalala...

wan syamir said...

dapat gua musang ok paaaa....nnt raya senang nak p kota bharu...

syigha said...

gua musang dok beraya ngan musang berjanggut haha (lawak lame)

nasrah, aku tau hang just nak aku teman hang ja..hehehehe