Tuesday, 6 January 2009

I'm gonna be an aunt?

I had the most funny/ strange/ shocking/ disturbing DREAM last night.

SUZIE MENGANDUNG ANAK KEMBAR AT THE AGE OF 16!!

Suzie sekarang bekerja di klinik Abah sepenuh masa. Tengah sarat mengandung, Suzie panjat tangga untuk ambik ubat kat belah atas. Tiba tiba Suzie jatuh tangga.

Dapat gegaran kat otak pastu Suzie mula fitting. Kekla sebagai hero mimpi pun cepat cepat bagi CPR dan Suzie kembali normal.

Tiba tiba Suzie beranak kat klinik gak. (i.e. tiba tiba 2 baby muncul tepi Kekla). Baby first diberi nama Wan Suzanna Marni. Marni tak bernafas, Kekla cek dalam mulut rupanya ada serpihan biskut marie terlekat kat tekak (?). Kekla pun suck out biskut dan baby Marni bernafas macam biasa. Hero saved the day again.

Dalam busy busy menyelamatkan Marni, semua orang lupa kat baby kedua, Wan Julie Maria (Kekla bagi nama). Maria dah biru muka. Semua panik! Kekla cek cek rupanya ada duit 2 kupang ngan 5 kupang terlekat kat tekak (?? Suzie ni makan apa time mengandung?) Kekla suck out duit duit Maria pun bernapas balik..tapi baby Maria still nampak keletihan.

Finally ambulance sampai, dalam bentuk kereta Wira. Driver seorang pakcik Cina. Tengah dok drive nak pi hospital, pakcik refused untuk bukak siren so asyik stuck kat traffic light. Kekla marah pakcik tu, jadi pakcik pun bukak siren. Lagu jingle bells.

Pakcik driver sesat taktau jalan nak pi hospital, dia turun tanya orang kat Perumahan Awam Mergong. Kekla pun dengan heronya (Kekla dok belakang, Suzie dok depan) drive keta tu dari belakang guna kaki.

Finally sampai Hospital Sultan*h B*hiyah dan semua selamat. Once again, the day was saved by the powerpuff girls Kekla!

Tapi masih banyak misteri yang belum terjawap.

1. Macam mana Suzie boleh mengandung pada umur 16 tahun?
2.Siapakah ayah kepada anak anak Suzie?
3.Adakah ayah kepada anak anak Suzie telah berkahwin atau akan berkahwin dengan Suzie?
4. Mengapa Suzie berkerja sepenuh masa di klinik Abah?
5.Macam mana Kekla memandu kereta menggunakan kaki dari belakang? Siapa yang tekan minyak dan tukar gear?
6. Adakah ini suatu 'sign' untuk kita memantau kehidupan sosial Suzie? Semalam Suzie prektis merentas desa anjuran sekolah, mungkinkan Suzie ada hubungan sulit dengan pakcik pesawah?
7.Tapi anak anaknya comel dan putih, mungkinkan pesawah itu orang putih?

Jek dan Na, and most importantly Suzie, tolong beri jawapan kepada misteri misteri ini.

Love,
Kekla

7 comments:

mama said...

oh tidaaaakkk!!!sapakah gerangan lelaki itu?..pesawah pon tak mau tengok suzie, hinguih meleleh masa lari merentas desa...mesti chad michael muraaDD punya...

soalan seterusnya : suzie jadi budak klinik ka buat locum kat abah?

mama said...

Mama :

Panjangnya mimpi!ni mesti tak baca surah Al Fath dan surah Yunus yang mama suruh kelmarin...mengucap dak belom tidoq?ayat kursi?hembuih dak kiri kanan?ka baru makan petai?

Qis said...

hahahahahahahahahanggila...

syigha said...

suzie,
yang hinguih meleleh leleh tu la pesawah suka. dahi licin orang kata

mama,
tak baca aa hehehehehehe lupo
makan ayam masak santan kot tu yang tidoq puaih tu

kid,
bukan ku minta mimpi begitu hehehe

~nasrah~ said...

gila specific ingat mimpi..hahaha.. tp mmg lawak. tanpa nnti aku p skodeng suzie kt skolah. tah2 dia ngorat pakcik juai galaxie kt depan tu. hahaha..

wan syamir said...

ni mesti tidoq mati n sgt lama ni
jek rasa masa time mimpi ni, kekla mesti tidoq buas...especially time drive dengan kaki..mesti dok tendang sana tendang sini
bunyi sirens tu jek rasa bunyi kekla tengah snoring masa tidoq

##ouh jek tau sapa yg bertanggujawab..laki laki tu mesti ada nama wan sebab anak2 suzie ada nama wan...mungkinkah wang kucing yg buat rumah kucing kita dulu yg bertanggungjawab?

Abudi said...

awat teruk sgt suzie sampai kena gegaran otak pastu cpr pastu sawan teruih? pastu dapat anak kembaq pulak, pastu anak tercekik duit syiling...hebat ujian buat suzie!!

tabahkan hati suzie!!!