Thursday, 26 February 2009

Pakaian Cinta

I was told a pretty funny joke by one of the penceramahs. It goes like this..

Satu hari tu...sorang mak ni pi lawat ghumah anak laki dia, baru kawin 3 bulan. Sampai sampai tengok pintu dia tak kunci...anak laki dia pi kedai kot. So mak ni pun masuklaa terus pi dapuq..

Yang si anak menantu ni pulak, she was having a shower. Taktau la pulak mak metua dia mai. Mandi mandi dengan tak pakai baju..dia terus turun pi dapuq.

Masuk masuk dapuq...tekejut bangat la dia nampak mak metua. Tak sempat nak lari. Kantoi busuk punya.

Mak metua kata... “Awat hang loqlaq sangat ni jalan tak pakai baju?”

Dengan kavernya dia kata “mak...inilah pakaian cinta mak..

Mak dia pun kata.. “ish hang ni...buat malu ja pi pakai baju

Bila petang..

Mak ni pun balikla ghumah dia. Tapi fikiran dia asyik teringat kata kata anak menantu dia

Hmmm...pakaian cinta ek...hmmmmm menarik konsep tu

So mak pun fikir fikir nak cuba kat suami dia. Lepas isyak...mak dia dengaq bunyi gate dibuka. Pak aji dah balik dari surau..

Mak pun cepat cepat bukak baju...

and duduk atas sofa kat ruang tamu..

Pak aji pun masuk rumah...

Kuncikan grill...

Tutup pintu rumah..

Mak duduk dengan gaya manja...

Bagi senyuman paling sexy...

Pak aji terkejut.

Pak aji kata

Mah..awat hang loqlaq ni tak pakai baju??”

Mak kata

Abang...inilah pakaian cinta bang...

Mak senyum lagi dengan semanis manisnya...

Pak aji berkata

Mah....aku tak kira la pakaian cinta ka, pakaian apa.....................

tapi... HANG PI LA IRON BAJU TU DULU!

2 comments:

aween lia-na said...

hahahahaha lawak!

wan syamir said...

update blog ni..p hilang mana la blogger ni????