Tuesday, 10 February 2009

Nenek pergi BTN

In less than a week, Kekla kena attend orientation programme and a freaking BTN. Im so not looking forward to it

Orientation apa tah sampai 18 hari. Malas betuiiiiiiii. Nasib baik kat hotel.

And BTN!! Aaaaa sekali pi tak cukup kaaa…malas betui la nak kena kawad pagi pagi, then sure kena jungle trekking..pastu kena pilih nama kumpulan berdasarkan tokoh kebangsaaan, lukis bendera kumpulan, then tulis misi dan visi kumpulan….bluweeeeeekkkk

And at one point, they’ll trick you into writing on your group flag. Kalau tak tulis, kita lawan cakap ketua, kalau tulis kita tak menghormati bendera.

Or make us write our aspirations on a paper then suruh kita pijak. Kalau tak pijak lawan cakap, kalau pijak kita menghancurkan impian sendiri.

Oh god….it’s gonna be the loooonnnngest 3 weeks of my life.

The worst thing about this is having to leave Bude..adoi berat sungguh hati ku. How in the world did we survive not seeing each other for 11 months..? I have no idea.. (actually I do, with lots of tears skype and webcams! hehe)

I mean, I’m a super cool, hot chick. I’m sure I can survive being away from him for 3 weeks. But can he? I mean, sure Bude rindu gila kat Kekla sampai nangis nangis tengah malam kan kan kan? Hehe

Maybe kalau tak kawin lagi, boleh gak nak usya doktor ka, pakcik askar btn ka, abang kantin ka..

Banyak keja tak siap lagi ni. That include, cook Bude’s favourite meals, freeze them, clean the toilets, clean the whole house, change the bedspread and pillowcases, wash all his office clothes, iron them, and finally, TEACH BUDE HOW TO USE THE WASHING MACHINE.

I think he can still remember how to cook rice..

Love,

Kekla

Ps: this reminds me of the time i had to leave Bude in 4th year. Kekla menangis horror gila atas plane. And sepanjang tu ada makcik indon ni dok usya senyum senyum tengok Kekla. Syok pulak tengok orang sedih. Sebok betui. Mentang mentang suami dia ada sebelah.You are fat, old and yugly. hahahaha ( i didnt actually think or her that way..sedih sangat sampai sembunyi muka dalam selimut)

2 comments:

wan syamir said...

kat btn tu kalau ada awek awek cun umur <24thn status single (kalau status complicated pon xpa)cakap jek, 1-year-to-be dr kirim salam...


kalau yg dah kawin or yg dah ada anak jek xmau. n puji puji ah skit pasal jek......hahaha..

Anonymous said...

syiraaa.. sejak bile ko ada blog ni :P hahaha.. baru aku tau ... xoxo