Saturday, 4 April 2009

teluk intan and teka teki

Im currently in Teluk Intan. Finally i have a weekend off, thanks to Lan Helmy (sanggup berkorban untuk Kekla walaupun kena gossip tak berasas hehe)

Nakisha just got married a couple of days ago and i missed it!!! damn on call rotations!! CONGRATULATIONS sweetheart!

Im currently in Labour Room (i.e bilik beranak, untuk orang2 buta medic) .

Semalam time oncall ada patient ni kan..kalau sakit adoiii dia jerit satu hospital bergegar. Pegang perut sikit dia tepih tangan pastu lompat lompat atas katil tekejut kekla. Pastu dia tendang tendang kaki, tangan libas habih jatuh orang tepi2. Siap terbalik scan machine.sebijik macam exorcist. seriously kekla ingat dia kena rasuk. Kekla siap baca ayat kursi dalam hati. Tapi dia ni bangsa india kot jin tu tak paham arab susah la kan hehe

Turns out normal delivery ja. Anak nombor 2 plak tu. Haih.. drama queen sungguh

Anywhoo
Next week ada Sushi date ngan Salini..and Mama ngan Abah ngan Suzie nak mai KL at the end of the month. Kekwa pun nak mai KL. Kekla nak lawat kekwa nak tengok perut mak boyong.

Kekla suggest nama Rianna kalau anak pompuan taktau la Kekwa nak ka dak. Kekla nak nama tu tapi Bude kata macam omputih sangat. Nak nama Jasmine pun macam omputih, Delilah pun macam omputih. Dia nak anak nama Ahmad Banoffee bin Ahmad Faiz. sigh

*************************************************************************************

Teka teki

Seorang suami pergi berkelah mandi pantai. Hadiah apa dia bawak balik untuk isteri dia kat rumah?

teka jangan tak teka
teka jangan tak teka

**************************************************************************************

I love u guys

Bye!
Kekla

Ps: Na kekla nak mintak tlg beli hanpon!

5 comments:

Qis said...

cobaan jwpn ~ beberapa helai baju basah/lembab utk dibasuh.

betoi dak?

wan syamir said...

hmmm x jadi nak teka....jawapan baju lembab power sgt

Anonymous said...

hehehe..pasal india yang bersalin tuh.. masa shu ngandung akak-akak postgrad ni selalu ckp pasal derang bersalin dan mmg derang akan kata semua dokter suka orang melayu/islam sbb sabar dan tak jerit giler2.. dan sememangnya orang india kalau bersalin menjerit macam halilintar plus dgn ayoyo amma appa ayoyoyo... hahahah

hang kena tepis gak ker?

roslan said...

ntah kenapa aku benci ngan nurse yang suka komplen dan suka kutuk patient..maklumlah kami ni buta istilah perubatan..datang dari kampung lak tu..

syigha said...

kid,
jawapan direct camtu baik xyah bagi teka teki..buang karan ja

jek,
kamon la slalu ada idea pelik2

shu,
ada cine sorang ni kan, siap panggil leng loiiiii leng loiiiii haha
and, aku pandai cakap myanmmar
push = nyeeeeeettt hehe

roslan,
hmm i dont do that
tapi setengah patient yang suka komplen n marah2..yang tu aku plak benci hehe