Saturday, 20 February 2010

pinggan mangkuk

Ingat tak dulu Kekla penah cita pasai Miss Mangkuk..everytime orang masuk ortho akan ada mangkuk count. Pastu Kekla penah pegang record xdak mangkuk langsung....?

Well that record is about to change.

Kekla tinggai 3 hari ja lagi kat Ortho ni. So Kekla belagak aa kat nurses and housemen yang Kekla x penah kena mangkuk. Power siut kan?

Tiba2 si Mangkuk ni mai...buat round

Nampak macam senyum ja....so good mood kot. Ok...this is possibly my last round with her ever...what are the chances of me getting a mangkuk right? I only have 3 freaking days left.Plus people say she’s changed.


MM (Miss Mangkuk): Patient ni demam tak?
Kekla: Deman, 39 degrees .
MM: So what have you done?
Kekla: I’ve taken some bloods, changed his antibiotics blablablabla his blood result came back blablabla
MM: You tested for urine?
Me: no
MM:NO? What do you mean NO? You xde otak ke? potpetpotpet Ni yang buat i marah ni. Doktor macam ni la yang saya panggil...


Mulut terbukak. Oh dear. It’s coming out. Wait for it..Wait for iiiiittt........


MM: Mangkooooooooooooooooooookkkkkkkkkkk!!!!!


*tingggggg round 1. Mangkuk count: 1 *


MM: Dulu masa i HO, i bagus potpetpotpet Tak payah tunggu MO order baru nak buat keja. I cekap. Sebab i’m a good doctor potpetpotpetpot. I use my brain. Potpetpot


Buruk beno muke pompuan ni


MM: So what do you think we should send for?
Me:We could send for Blood C&S, UFEME, Urine C&S...
MM:UFEME? What the hell can you get from there? Do you have any brains?Potpetpotpetp


Ish tebainya mulut dia ni. Dah la tak pakai mekap langsung. I mean i know I don’t wear makeup either, but im easily 1000x prettier than her. God...that’s an ugly baju


MM: Oiii im talking to you. Nak hantar ape?


oh shit. I wasn’t listening.


Me: Hantar UFEME

MM: Awak dengar tak saya cakap apa tadi. Itula dah kata....


Oh no it’s coming out again...i can see her teeth. Yellow and hideous. Here it comes


MM: MAAAAAAAAAAAAAAANGGGGKOOOOOOOOOOOOOOOOKKK!!!


*tingggg round 2. Mankok count: 2* sigh...

MM: Ha dah ada otak dah?
Me:(angguk angguk) ade..(hehe menjawap)

MM:Cube you pakai otak sikit. Otak ade taknak pakai. U rasa apa sebab die demam?


Patient ni Nampak macam nak nangis dah. Nenek dia dah menggeletar tangan


Me: His lungs are clear potpetpotpoet big wound potpeot sensitivity to vanco potpeotpotpet antiobiotic resistant popoeptopetpotpeotpeotpeotpeotpeotpeopepeotepeotpeot. SO I THINK IT’S FROM THE WOUND. Slurrrrrrp (tarik ayaq liuq)

Ha padan muka. ingat hang sorang ja boleh cakap banyak?aku pun cakap banyak

MM: Macam ni la houseman. Cakap ja pandai.

Me: (smile panjang panjang)

MM: MANGKOOOOOOOOOOOOOOOKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK!

*tingggg round 3. Mankok count: 3*

sigh...didn't see that one coming...

So there u go. 3months in ortho i never had any. On my last 3 days i got 3 mangkuks within 30mins. I don’t know what my lucky number is, but it definitely is not 3! :P

11 comments:

aween lia-na said...

haha the second one was funny! kompen aa dia bengang, dia ckp byk gila, kekla buat donno!

wan syamir said...

hahaha...patut record apa dia cakap...pastu upload kat youtube...haha

xsangka ada pompuan kasaq macam ni...laki laki kalah

(bila nak dapat title mangku hayun?)

Qis said...

i think somebody must have told her you should get your fair share... (for the fact that u've been telling ppl around about not getting any :P) hehheheh

Dina said...

Dr mana tu??
so unbelievably unprofessional and no manners langsung. depan patient pulak tu????! unacceptable

syigha said...

na,
tu pasai dia bengang kekla tak affected langsung

jek,
single lagi tu. jek tolong la lembutkan dia hahaha

kid,
tu aa maybe she actually keeps count who got it and how much! sick woman...

dina,
itula, super arrogant. like my friend said, this dr will burn in hell! hahahaha :P

Myra said...

Ella... akak tringin la nak tengok muke Miss Mangkuk ni.. ader gambar tak??? mane tau kot2 Ela amik mase last day untuk kenangan.. hahaha

:)

syameen afira said...

so apa investigation die nak sebenanyer?bunyi macam die yang mangkuk..sah sah source of sepsis is from the wound

syigha said...

Kak Myra
iiiiii xde mase nak habiskan space kat laptop ni simpan gambar dieeeeee...nanti hangus terbakar laptop ni heheh

Kekwa
dia kata UTI. sekali Urine FEME normal. Urine C&S pun no growth. rasa nak pi tenyeh kertas result tu kat muka dia hehe

syameen afira said...

aka dengaq kata dia tak leh pi uk? kehkeh keh padan muka..tuhan balas...

jonet said...

sila update blog anda.

nuniek nur sahaya said...

ahahhaa.. lucuuu