Friday, 4 December 2009

Melayu dan Angin

ANGIN CONVERSATION part 1


Doctor: Ok pakcik sakit apa, macam mana saya boleh tolong?

Patient 1: ANGIN masuk dalam badan saya banyak ni docter

Doctor:Oh kay….sakit macam mana tu pakcik

Patient 1: Sakit perut, cirit birit. ANGIN la doctor, ANGIN

Doctor :berapa lama dah sakit perut?

Patient 1: Sejak ANGIN masuk la dotor

Doctor: Sigh…ok bila tu

Patient 1: Semalam doctor, saya naik bas dari KL, bila masuk Kedah ja TUKAR ANGIN saya terus sakit perut

Doctor: Sapa lagi cirit ngan sakit perut camni?

Patient 1: Anak anak saya, isteri saya

Doctor: Bunyi macam keracunan makanan ja. Ada berenti makan kat luar ka?

Patient 1: Adala kat R&R. Tapi bukan makanan rosak.

Doctor: Tapi lepas makan tu, semua sakit perut dan cirit? Makanan rasa pelik tak?

Patient 1: Memang rasa pelik

Doctor: Jadi keracunan la tu

Patient 1: Bukan doctor. Saya pasti, bila masuk ja sempadan Kedah, saya boleh rasa ANGIN BERUBAH, terus masuk badan saya, terus sakit perut

Doctor: hmmm saya rasa keracunan makanan

Patient 1: bukan ANGIN?

Doctor: Saya belajaq kat UK pakcik, sana ANGIN UK lain kot, tak masuk dalam badan orang.

Patient 1: Tapi ni ANGIN kedah doctor

Doctor: Takdak ANGIN dalam medic ni. Saya bagi ubat cirit ngan sakit perut ok

Patient 1: Saya yakin ANGIN doctor

Doktor: ………

*************************************************************************************

ANGIN CONVERSATION part 2


Doctor: Ye akak, macam mane?

Patient 2: Akak mengandung 2 bulan. Tiba tiba sakit perut harini, kuat sangat. ANGIN masuk la akak rasa

Doctor: Sakit kat mane tu kak

Patient 2: Kat tempat ANGIN masuk

Doctor: Oh kay..kat mane tu

Patient: mula mula ANGIN masuk perut kat kiri..

Doctor: lepas tu?

Patient: lepas tu ANGIN naik pergi kat bahu

Doctor: ade bedarah kat bawah tak?

Patient: Angin tak buat jadi darah. Dia buat sakit je


*Scan perut*

Doktor: Akak…sebenarnya akak mengandung luar rahim..sebab tu sakit perut kuat

Patient: Ha…bukan ANGIN?

DOktor: Bukan…kite kene cepat buat operation ye kak…

*5 mins later*

Suami patient: Doktor, saya ada benda nak cakap boleh?

Doktor: Boleh boleh

Suami patient:Saya rasa ANGIN masuk kuat sangat sampai tolak kandungan die pergi luar rahim

Doktor: ……………..



I give up....................................

14 comments:

syameen afira said...

ha ha setuju stuju...tak angin resdung..dua tu ja, takda benda lain

Dina said...

hahahahahahah.. serious kee??

syigha said...

Kekwa,
haha betui betui resdung sampai keluar ulat ulat ikut kulit muka. haih..

Dina,
betul la Dina. Ada orang kasi baby pakai barut sebab xnak angin masuk through tali pusat...

azri fickry said...

ada lagi..kat kulim ni selain drpd angin, ada gak sakit mcm 'nyot nyot', dh 9 bulan aku pikir apa makna dia..

lg satu,senak nak kata camna dlm english pn xtau..lol!

Anonymous said...

eh bukan pasai angin ka? mak saya dah 6 bulan sakit kat perut, dia balik msia pi x-ray, doctor cakap angin, pastu bagi vitamin suruh makan? heran sungguh ni. mak saya pulak cakap kat doctor, bukan angin la, ni sakit lain. terbalik la pulak... pening

Anonymous said...

eh bukan pasai angin ka? mak saya dah 6 bulan sakit kat perut, dia balik msia pi x-ray, doctor cakap angin, pastu bagi vitamin suruh makan? heran sungguh ni. mak saya pulak cakap kat doctor, bukan angin la, ni sakit lain. terbalik la pulak... pening

~nasrah~ said...

hahahaha...aku sakit pala n sakit perut ni..angin kot..hahaha..urut2 nanti belahak..keluaq angin..hahahahaha

aween lia-na said...

yang last skali tu ingat naruto ka apa..angin bole tolak baby haha

Qis said...

last2 doktor yg naik angin... hahahaha

farah hanim said...

hahaha..lawak2..doktor hangen x doktor?? aku br jupa blog hg..setelah skian lama hg habaq;P -faranim-

~nasrah~ said...

pls update my blog link. dh tukaq. tenkiu.
http://weirdxzz.blogspot.com

wan syamir said...

oouuhh...ingat x cerita makcik bedah urut mama pastu berlahak sebab angin dari mama transfer p kat dia..haha

wan syamir said...
This comment has been removed by the author.
Myra said...

kahkahkah.. giler lawak!